Time : 09:30:00
Date : 08 June 2007
Sender Name: digital genius bvba

Passion for cinema, experts in digital!

Antwerpen, 8-6-2007. Tijdens het Filmfestival te Cannes, tekende Digital Genius een partnership met DTS Inc en USHIO voor de verdeling van hun cinema producten in de Benelux markt. Sinds begin dit jaar bouwt Digital Genius haar digital cinema divisie in snel tempo uit. Met haar ticketing & digital signage oplossing is digital genius reeds marktleider in de benelux bioscopen.

Digital Genius zal de sound processoren en video players van DTS en de xenon lampen van USHIO integreren in haar digital cinema aanbod.

Tegen eind dit jaar wil de onderneming een nieuw pand betrekken in Antwerpen om de service te optimaliseren en het groeiende team onder te brengen. In Frankrijk voorziet digital genius een representatiekantoor te openen tegen eind 2007.

Digital Genius is een niche ICT bedrijf dat sinds 2004 uitgroeide tot de markleider in ticketing, electronische betaaloplossingen, kiosk &
projectie technologie voor bioscopen; waaronder te: Aarschot, Almere, Bergen, Charleroi, Den Helder, Doornik, Emmen, Gent, Hengelo, Lanaken, Lommel, Longwy, Luik, Luxembourg, Maasmechelen, Mechelen, Roeselare, Turnhout, Verviers, Zoetermeer. Het digital cinema team werkt in binnen en buitenland voor exploitanten van bioscopen, integratoren als technicolor en publiciteitsregies als screenvision en ip. Digital Genius is lid van het European Digital Cinema Forum (EDCF).

DTS, Inc. (NASDAQ: DTSI) is gespecialiseerd in digitale technologie en streeft met haar aanbod naar de ultieme entertainment ervaring. DTS decoders zijn te vinden in zowat elke 5.1-channel surround processor van grote merken. Wereldwijd zijn er ook miljoenen verbruiksgoederen met een DTS licentie. Als pionier in multi-channel audio is DTS technologie thuis in home theatre, car audio, pc en game console producten, dvd-video, surround muziek en dvd-rom software. DTS audioproducten zijn aanwezig bij meer dan 27.000 cinemaschermen wereldwijd. Daarnaast is DTS toeleverancier van beeldtechnologie en diensten voor de filmindustrie. DTS werd opgericht in 1993. Het hoofdkantoor bevindt zich in Agoura Hills, Californië. DTS heeft ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Canada, Hongkong, Japan en China.

USHIO is toonaangevend producent van high pressure xenon lampen. High Pressure Xenon lampen worden gebruikt in talrijke toepassingen, zoals schijnwerpers, zoeklichten en filmprojectoren.

contact: James Troch

Digital Genius BVBA
Smedenstraat 20
b-2610 Antwerpen

T +32 32 97 77 74
F +32 32 97 77 72
www.digitalgenius.eu

URL: http://www.digitalgenius.eu Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR