Ingezonden persbericht


Persbericht

Parallels Desktop 3.0 for Mac biedt 3D graphics, snapshots en nog betere integratie tussen Windows en Mac OS X

Nieuwe versie met 50+ nieuwe mogelijkheden en verbeteringen voor meer productiviteit en veiligheid; gebruikers kunnen meer halen uit Windows en OS X

Renton, USA, 8 juni 2007 - Parallels, Inc. introduceert vandaag Parallels Desktop 3.0 for Mac, een geheel nieuwe versie van de onderscheiden software waarmee Mac-gebruikers Windows, Linux en elk ander besturingssysteem gelijktijdig kunnen gebruiken met OS X binnen een enkele Mac desktop en zonder opnieuw op te starten.

Parallels Desktop 3.0 is de eerste grote update van Desktop for Mac sinds de lancering van Parallels Desktop for Mac in juni 2006. Parallels Desktop 3.0 biedt ruim 50 nieuwe mogelijkheden en verbeteringen waarmee het gelijktijdig draaien van Windows en Mac software op een enkele Intel-gebaseerde Mac nog makkelijker en naadlozer verloopt dan voorheen. Net als alle eerdere versies maakt deze uitgave gebruik van Intel(TM) Virtualization Technology voor uitstekende stabiliteit en prestaties bij het gelijktijdig draaien van meerdere besturingssystemen.

De belangrijkste vernieuwing is SmartSelect, waarmee gebruikers elke OS X- of Windows-applicatie kunnen inzetten voor het openen van elk bestandstype, ongeacht of dat bestand zich op de Mac- of op de Windows-desktop bevindt. Door met de rechter muisknop te klikken op een bestand kan de gebruiker de juiste applicatie kiezen om het bestand mee te openen, of er kan een standaard koppeling naar een applicatie worden gekozen, zodat dat type bestand altijd met dit programma wordt geopend.

Als een gebruiker bijvoorbeeld Word for Windows aanwijst als standaardapplicatie voor het werken met .doc, .rtf en .txt bestanden, kan hij of zij door te dubbelklikken op een bestand met die extensie in een van beide besturingssystemen - zelfs als het een e-mailbijlage is in Apple Mail of Entourage - het bestand direct openen in Word for Windows. Een gebruiker kan SmartSelect ook configureren om bijvoorbeeld alle hyperlinks in elk besturingssysteem altijd te openen in een Mac-webbrowser, zoals Safari of Camino.

SmartSelect is ook automatisch ingesteld om Mac .dmg installer-bestanden te fixeren en openen in OS X, zelfs als deze zijn binnengehaald in Windows via Internet Explorer of Outlook en om .exe-bestanden te openen in Windows, zelfs als deze zich bevinden in Mac OS X.

Andere belangrijke verbeteringen van de prestaties, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid in Parallels Desktop 3.0 omvatten:
* Snapshots: Een nieuwe tool voor betere veiligheid en backup waarmee Parallels virtuele machines 'onkwetsbaar' worden. Snapshots bewaren direct de status van het geheugen, de instellingen en hard disk van de virtuele machine en kunnen deze status altijd terugzetten. Hierdoor kunnen gebruikers instellingen veranderen, beta software uitproberen en het internet afzoeken zonder het risico te lopen hun virtuele machine te beschadigen. Als er iets mis gaat kan de gebruiker met een muisklik terug naar een VM-snapshot en zo alle wijzigingen ongedaan maken - inclusief grote systeemfouten - die ie zijn opgetreden na het nemen van het snapshot. De ingebouwde, op een kaart-geïnspireerde Snapshot Manager helpt gebruikers bij het beheren van meerdere snapshots.
* Security Manager: Een geïntegreerde beheertool waarmee gebruikers kunnen instellen hoeveel interactie er plaatsvindt tussen Windows en OS X. Zo kan worden ingesteld hoe en wanneer bestanden worden gedeeld tussen de besturingssystemen, of slepen mogelijk is en wanneer hard disks en randapparatuur worden aangesloten en toegankelijk zijn.
* Hardware-Accelerated 3D Graphics: Krachtige ondersteuning voor OpenGL en DirectX maakt de omvangrijke collectie 3D-intensieve Windows-applicaties beschikbaar voor de Mac. Zonder de Mac-desktop te verlaten kunnen gebruikers populaire 'Windows-only' 3D-games zoals Quake, Half-Life 2 en World of Warcraft spelen en werken met complexe Windows 3D CAD-programma's.
* Parallels Explorer: Met Parallels Explorer kunnen gebruikers zonder Windows op te starten de inhoud van hun Windows virtuele harde schijf bekijken en de inhoud aanpassen. Dit programma is gratis bijgesloten bij Parallels Desktop 3.0. Gebruikers kunnen bestanden slepen van en naar de virtuele harde schijf, bestaande bestanden hernoemen en nieuwe mappen aanmaken.
* Vista Boot Camp Support: Bestaande Windows Vista Boot Camp-partities en Windows XP Boot Camp-partities kunnen worden gedraaid in een Parallels virtuele machine. Gebruikers kunnen zo vaak ze willen wisselen tussen het draaien van Windows in Parallels Desktop en Boot Camp.

Meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van Parallels Desktop 3.0, evenals video's en screenshots van de belangrijkste functies zijn te vinden op: http://www.parallels.com/products/desktop.

'Deze nieuwe versie is een mijlpaal voor ons bij het helpen van computergebruikers om het beste uit alle besturingssystemen te halen via een enkele, naadloze desktop', aldus Nick Dobrovolskiy, CEO van Parallels, Inc. 'Het werken met meerdere besturingssystemen is nog nooit zo makkelijk, veilig en leuk geweest, dankzij de nieuwe mogelijkheden die meer flexibiliteit, veiligheid en gemoedsrust bieden.'

'Parallels Desktop 3.0 for Mac op Intel-gebaseerde Macs luidt een nieuw tijdperk in voor virtualisatie', aldus Doug Fisher, Intel Vice President voor de System Software Division. 'Gebruikers kunnen nu verschillende besturingssystemen draaien en genieten van de snelle prestaties, energiezuinigheid en het krachtige beheer van bronnen op desktop- en mobiele computers. Dit is mogelijk door Parallels' virtualisatiesoftware die volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van de Intel(TM) Virtualization Technology die is ingebouwd in alle Intel multi-core processoren.'

Voortgezet momentum voor een toonaangevend desktopvirtualisatieproduct Parallels Desktop 3.0 for Mac is een belangrijke upgrade van het onderscheiden desktopvirtualisatieproduct dat al op ruim een half miljoen Macs wereldwijd wordt gebruikt. Sinds de lancering een jaar geleden werd Parallels Desktop for Mac onderscheiden met de 2006 MacWorld Magazine 'Editor's Choice' Award (ook wel bekend als de 'Eddy'), de PC World Magazine 'Innovation of the Year' Award en werd het het eerste niet-Apple product dat de MacWorld Magazine Reader's Choice Award won. Parallels Desktop for Mac werd eveneens uitgeroepen tot 'Best in Show' tijdens de 2007 MacWorld Expo en was in 2007 nummer 6 en een 'lezersfavoriet' binnen PC World Magazine's '100 Best Products of 2007'-lijst.

Beschikbaarheid en prijs
Parallels Desktop 3.0 for Mac is online verkrijgbaar via www.parallels.com/en/buyonline. Verpakte versies zijn te koop bij Apple Store en verschillende internationale retailers. De adviesprijs van Parallels Desktop for Mac 3.0 is ¤ 79,99. Nieuwe gebruikers kunnen 15 dagen lang gratis een volledig functionele versie uitproberen.

Huidige gebruikers van Parallels Desktop kunnen hun software naar versie 3.0 upgraden voor slechts ¤ 49,99 - 30 procent korting ten opzichte van de adviesprijs. Upgraden is gratis voor iedereen die Parallels Desktop op of na 1 mei 2007 heeft aangeschaft en voor iedereen met een geldig onderhoudscontract. Upgraden is heel eenvoudig door te klikken op 'Check for Updates' in het Parallels Help-menu en de aanwijzingen op het scherm te volgen of via www.parallels.com/en/buyonline.

Bedrijven, scholen, non-profit organisaties en overheden kunnen contact zoeken met hun lokale Parallels Solutions Manager of leverancier voor upgrademogelijkheden. Bulkkortingen en mogelijkheden voor site-licenties zijn ook beschikbaar voor nieuwe klanten via sales@parallels.com.

Over Parallels
Parallels, een SWsoft onderneming, bouwt krachtige, gebruiksvriendelijke en kosten-effectieve hardwarevirtualisatieproducten voor servers en workstation die kunnen worden ingezet door alle gebruikers van Windows, Macintosh of Linux. Parallels, met het hoofdkantoor in Renton, Washington (VS), is een wereldwijde onderneming dat beschikt over snelgroeiend team van ervaren technische en zakelijke professionals.

Ingezonden persbericht