Gemeente Weert

8 juni 2007

Ook andere openbare ordemaatregelen

BLOWVERBOD GELDT NU IN DELEN IN WEERT

In delen van Weert gelden een aantal openbare ordemaatregelen. In het centrum, stationsgebied en Fatima en het gebied Serviliusstraat gelden een blowverbod, een verbod op het gebruik van alcohol en glas op straat en bestaat de mogelijkheid om gebiedsontzeggingen op te leggen. Een aantal van deze maatregelen gold al langer, maar het verbod op het gebruik van softdrugs is daar op 7 juni 2007 bij gekomen. Ook zijn de gebieden nu uitgebreid met de wijk Fatima en enkele andere straten.

Na overleg met de raadscommissie Algemene Zaken en de wijkraad Fatima heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, gezien de vele meldingen van overlast, de gebieden waar de verboden gelden uit te breiden met de wijk Fatima, de Stationsstraat en de Louis Regoutstraat.

Het verbod op het gebruik van softdrugs is nu toegevoegd aan het verbod op het gebruik van alcohol en glaswerk (glazen en flessen) op straat in deze gebieden. Voor de aangewezen gebieden kunnen ook gebiedsontzeggingen opgelegd worden. Dit betekent dat personen van de burgemeester een verbod kunnen krijgen om voor korte of langere tijd deze gebieden te betreden.

Noot voor de pers,