Ingezonden persbericht


Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl

STRIKE! EA BRENGT dE SIMS BOWLING UIT, EXCLUSIEF VOOR MOBIELE TELEFOONS

SCHIPHOL-RIJK - 8 juni 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft aangekondigd dat De Sims(TM) Bowling, een originele nieuwe titel uit de De Sims(TM)-serie die exclusief ontwikkeld is voor mobiele telefoons, vanaf heden verkrijgbaar is. De Sims(TM) Bowling is een uitbreiding op de populaire De Sims(TM)-games voor mobiele telefoons. Spelers kunnen hun Sims een potje laten bowlen en vrienden uitdagen in een leuke wedstrijd waarin alles draait om behendigheid en populariteit. De Sims(TM) Bowling is nu als download verkrijgbaar bij alle belangrijke operators in Europa en binnenkort ook in Noord-Amerika.

In De Sims(TM) Bowling kies je een Sim waarvan je zelf het uiterlijk kunt bepalen. Vervolgens ga je met die Sim de baan op. Hoe beter je bowlt, hoe populairder je Sim wordt, maar naarmate de populariteit van je Sim stijgt, gaat ook het moeilijkheidsniveau omhoog. Door strikes en turkey's te gooien en prijzen te winnen, werk je je gestaag op tot bowlingsuperster. Er zijn drie speltypen: Klassiek, Spares en Strikes; stuk voor stuk met prachtige graphics, realistische bowling-physics en heel makkelijk met éĂ©n hand te spelen.

"In De Sims(TM) Bowling ervaren mobiele gamers en fans van de serie hoe leuk het is je Sims mee te nemen naar de bowlingbaan waar ze zich lekker kunnen uitsloven, terwijl ze stijgen of zakken op de ranglijst van populairste spelers," aldus Javier Ferreira, vice-president European Publishing, EA Mobile(TM). "De game is toegankelijk en geweldig leuk voor iedereen en is uitsluitend verkrijgbaar op mobiele telefoons.”

De Sims(TM) Bowling heeft een PEGI-klassificatie van 3+ en is nu in heel Europa te downloaden naar voor de game geschikte handsets. In Noord-Amerika komt de game binnenkort uit. Bezoek voor meer informatie over De Sims Bowling voor mobiele telefoons http://www.electronicarts.nl/games/10784/

Features zijn afhankelijk van de gebruikte handset.

###

Over De Sims(TM)
In februari 2007 vierde The Sims(TM)-franchise haar zevende verjaardag. Vanaf het moment dat het eerste spel in de winkels lag in februari 2000, stormde deze naar de top van de verkooplijsten en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. The Sims(TM) voor PC en de uitbreidingspakketten waren de bestverkochte PC-spellen van 2000, 2001, 2002 en 2003. The Sims(TM) is vertaald in 22 talen en heeft zeven succesvolle uitbreidingspakketten: The Sims(TM): Het Rijke Leven, The Sims(TM) Party, The Sims(TM) Hot Date, The Sims(TM) Op Vakantie, The Sims(TM) Beestenboel, The Sims(TM) Superstar en The Sims(TM) Abracadabra. De Sims 2 lag in september 2004 in de winkels. Hiervan werden meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het het bestverkochte PC-spel van 2004 werd. De Sims(TM) 2 Studentenleven verscheen in maart 2005, De Sims(TM) 2 Nachtleven in september 2005, De Sims(TM) 2 Gaan het Maken in februari 2006, de De Sims(TM) 2 Huisdieren in oktober 2006 en De Sims(TM) 2 Seizoenen in februari 2007. Op dit moment bedragen de gecombineerde verkoopcijfers voor de franchise ruim 85 miljoen exemplaren. Bezoek voor meer informatie over De Sims 2 en de verschillende franchise-titels www.desims2.nl.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, EA MOBILE, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl