Ingezonden persbericht


Corel introduceert nieuwe CorelDRAW.com-communitysite

Deze internationale online community brengt gebruikers van de producten uit de CorelDRAW®-lijn met elkaar in contact

Haarlem, 8 juni 2007 - Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSX:CRE) kondigt vandaag de introductie aan van http://CorelDRAW.com, een nieuwe online community voor gebruikers van producten uit de CorelDRAW®-lijn, waaronder CorelDRAW® Graphics Suite, Corel® DESIGNER(TM) Technical Suite en Corel DRAWings(TM). Deze nieuwe communitysite is de eerste uit een reeks die door Corel wordt geïntroduceerd ter ondersteuning van de verschillende gebruikersgroepen.

Deze door Corel ontworpen site, die gebruikers in staat stelt om onafhankelijke, eigen content uit te wisselen, biedt leden van de CorelDRAW-community in de hele wereld één centrale locatie om informatie te delen, om van anderen te kunnen leren en meer te weten te komen over de bedrijven en diensten van medegebruikers. CorelDRAW.com bevat forums, blogs en galerieën voor professioneel ontwerpers en amateurgrafici en heeft als doel om de creativiteit te stimuleren. Er zijn forums in het Engels, Frans, Duits en Spaans, zodat een internationaal publiek kan deelnemen.

"Sinds de introductie van de site een paar weken geleden, hebben we een geweldige respons gezien van communityleden. Binnen enkele dagen zagen we honderden actieve deelnemers op CorelDRAW.com," aldus Gerard Metrailler, Senior Product Manager voor Graphics bij Corel. "Dit onafhankelijke en open forum heeft als doel om de banden tussen de leden van de CorelDRAW-community te versterken, en vanuit dat oogpunt bieden wij een centrale locatie die wordt voorzien van content door de leden zelf. Gebruikers kunnen daar ideeën uitwisselen over hun favoriete producten en anderen laten genieten van de fantastische werkstukken die zij met onze software maken."

Alle gebruikers van de producten uit de CorelDRAW-productlijn worden aangemoedigd om regelmatig een bezoek te brengen en deel te nemen, zodat zij informatie kunnen inwinnen en tips en advies kunnen krijgen van bekende specialisten voor de grafische producten van Corel, die werken in een groot aantal branches, zoals ontwerp, het graveren, het vervaardigen van promotiemateriaal en -producten, offsetdruk, het maken van borden en het borduren. Forumdiscussies beslaan een groot aantal grafische programma's van Corel waaronder CorelDRAW, Corel® PHOTO-PAINT®, Corel PowerTRACE(TM), Corel DESIGNER en Corel DRAWings. De feedback en ervaringen van gebruikers zijn altijd een zeer belangrijk onderdeel geweest van het proces van productontwikkeling bij Corel. Met deze community hoopt Corel een nog dieper inzicht te krijgen in de manier waarop de klanten werken. Op basis hiervan ontwikkelt Corel nieuwe gereedschappen en updates waar de gebruikers echt iets aan hebben.

Over Corel

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW Graphics Suite, Corel® Paint Shop Pro®, Corel® Painter(TM), Corel DESIGNER®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip® en iGrafx®. In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD®, en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE. www.corel.com

###

© 2007 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, PHOTO-PAINT, PowerTRACE, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, iGrafx, InterVideo, WinDVD, Ulead en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.



Ingezonden persbericht