LET OP! DIT PERSBERICHT BEVAT DE INHOUD VAN DE UITZENDING VAN MORGEN (ZATERDAG 9 JUNI) IN PLAATS VAN VANAVOND Excuses voor het ongemak!

Afdeling Communicatie TROS/AVR
Hilversum, 07-06-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending zaterdag 9 juni
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG VRIJDAG 8 JUNI

In EENVANDAAG van zaterdag 9 juni onder meer de volgende onderwerpen:

Belgische verkiezingen
Je zou Jean Marie Dedecker de Geert Wilders van België kunnen noemen: omstreden. Met veel heibel vertrok hij bij de liberalen. Hij opereert nu solo, maar zijn Lijst Dedecker zal niet zomaar negen zetels scoren zoals zijn Nederlandse equivalent deed. De kiesdrempel in België is immers hoger. De zoveelste zegetocht van het Vlaams Belang kan hij echter wél verstoren, want de flamboyante West-Vlaming vist in dezelfde kiezersvijver. EénVandaag gaat op campagne met DeDecker, de luis in de pels van de Vlaamse politiek.

De toer van Timmermans
Over anderhalve week staat weer een EU-top gepland. In Duitsland zullen de betrokken Europese functionarissen proberen de Europese Grondwet uit de slop te halen, de kloof te verkleinen of te dichten tussen de ja- en neestemmers. Het is inmiddels twee jaar geleden dat Nederland 'nee' stemde. Een schok voor de regering, een tegenvaller op Europees niveau. Hoe moet het nu verder? Een centrale rol in het herstelproces is weggelegd voor staatssecretaris van Europese Zaken. EENVANDAAG ging op pad met de aanvalsleider die ervoor moet zorgen dat Nederland straks weer vooroploopt bij de totstandkoming van het Europees verdrag. Zijn naam: Frans Timmermans. Zijn missie: Impossible?

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl