Gemeente Sittard-Geleen


072_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Rapport over verkoop Stadssporthal klaar

Sittard-Geleen, 8 juni 2007 - Het college van B&W van Sittard-Geleen gaat de commissie Stad en Wijk informeren over het plan om de Stadssporthal te verkopen aan Fontys.

Een van de documenten die de commissieleden krijgen, is een rapport van Deloitte Management Support. Dit bureau onderzocht de afgelopen weken of de verkoop van de Stadssporthal strookt met de door het college gehanteerde drie uitgangspunten:


1. verankering van het hbo in Sittard-Geleen


2. behoud van de mogelijkheid voor met name amateur-sporters en andere gebruikers om tegen de huidige voorwaarden van de hal gebruik te kunnen blijven maken


3. efficiënt beheer van accommodaties

Uit het rapport blijkt volgens het college van B&W dat er geen onoverkomelijke problemen zijn waardoor de verkoop niet door kan gaan.

Wel doet Deloitte enkele aanbevelingen. Fontys en de gemeente zouden een convenant moeten afsluiten over langjarige samenwerking en dat er afspraken moeten worden gemaakt over bijvoorbeeld de tijden waarop de Stadssporthal beschikbaar is voor anderen en de prijzen die hiervoor betaald moeten worden. Vast staat dat de multifunctionaliteit van de Stadssporthal voor Fontys noodzakelijk is en dus niet in gevaar komt.

Financieel gezien levert de verkoop van de sporthal de gemeente op middellange termijn besparingen op. Vast staat volgens Deloitte dat het jaarlijks tekort op de exploitatie van de hal zo'n 350.000 euro is. Door verkoop wordt dat geld bespaard. Daar staat tegenover dat de gemeente de verenigingen gaat compenseren in verband met hogere huurkosten. Dat kost 120.000 euro per jaar. Ook zijn er de eerste jaren mogelijk nog personele kosten bij een verkoop. Die moeten van de besparing worden afgetrokken.

Het college heeft vandaag de commissie een notitie gestuurd waarin het verkooptraject van de Stadssporthal - dat in principe in 2003 al is gestart - wordt beschreven. Op 21 juni worden de stukken tijdens de commissievergadering toegelicht en kunnen de raadsfracties hun opvattingen over de verkoop kenbaar maken. Aan de hand daarvan zal het college besluiten of de verkoop uiteindelijk doorgaat of niet.


---