Uniek congres: Beestachtig goed Leiderschap


Leiderschaplessen in Dierenpark Emmen

EINDHOVEN, 20070210 -- Op vrijdag 8 juni 2007 wordt een open congres gehouden in het Dierenpark Emmen (Drenthe) over leiderschap waarbij de natuur centraal staat. Deelnemers kunnen zien hoe zij zelf van nature over allerlei leiderschaptalenten beschikken zonder daar misschien bewust bij stil te staan. Sprekers, workshopleiders en biologen verzorgen een aangename dag op bijzondere en verrassende locaties van het dierenpark.

Er worden 100 deelnemers verwacht die kunnen genieten van het programma (www.marktleiderschap.nl/downloads/Beestachtig.pdf) , de prachtige locatie en de traditionele Drentse gastvrijheid. Uniek is ook dat het congres niet is georganiseerd vanuit een winstoptiek van de organisatoren maar als oogopener voor de deelnemers, met passie gebracht door de ervaringsdeskundigen. Leiderschap hebben we allen in ons, we moeten het alleen maar weten om het te kunnen gebruiken.

Caroline Franssen (Heart Management) vertelt hoe wij, net als alle andere dieren, automatisch reageren in geval van stress. Zij laat drie basispatronen zien: vechten, vluchten of bevriezen. Hoe geef je daar meer sturing aan in het dagelijks leven zelf en als leider over een groep mensen?

Cor Mouwen (Leiderschap Academie) opent ons de ogen hoe ook de zebra leiderschap uitoefent op de leeuw. De rol van slachtoffer is even noodzakelijk als de rol van jager of agressor. Hoe gaan beiden met elkaar om en hoe beïnvloeden ze elkaar ook bij de mens?

Gre Honingh-Pauw (Natuurlijk Leiderschap) laat ons zien dat we eigenwijze kuddedieren zijn die soms moeite hebben om het eigenbelang te scheiden van het collectieve belang. Zij introduceert de natuurwetmethode die ons inzichtelijk maakt hoe we individueel en als groep kunnen profiteren van de lessen van natuurlijke leiders.

Jean-Paul Close (Marktleiderschap) neemt ons mee naar de vlinderwereld waarin hij aantoont dat vergaande focus kan leiden tot succesvol wereldleiderschap van vele soortgelijke organisaties naast elkaar.

Biologen, die aangesloten zijn op het Dierenpark, verzorgen een rondleiding langs de verschillende dieren en de natuur met verrassende wetenswaardigheden over globalisering.

Het programma wordt opgeluisterd door vele momenten van onderlinge bezinning onder het genot van wat eten en drinken. De dag wordt afgesloten op het safariterras met uitzicht over de Afrikaanse prairie terwijl wij tijdens een gezamenlijke barbecue onze eindpositie in de voedselketen duidelijk onderstrepen.