Wereldprimeur: boek een overnachting in Amerikaanse Airstream


Camp Silver, een exclusief buitenverblijf op Texel geopend

TEXEL, 20070608 -- Camp Silver is een nieuw buitenverblijf midden op het oer-Hollandse waddeneiland Texel. Een voor Nederland en Europa bijzondere accommodatie die de vrijheid van kamperen combineert met het comfort en de service van een luxe hotel.

In een landelijke omgeving staan acht zilveren Airstream-caravans. Verscheept vanuit Amerika en speciaal voor Camp Silver ontworpen door Christopher Deam uit San Francisco, in samenwerking met Airstream. Nieuw gebouwd volgens dezelfde principes als de vroegste modellen uit de jaren dertig, geïnspireerd op het vliegtuigdesign uit die tijd. Met gebogen aluminium platen, handmatig vastgeklonken met honderden popnagels.

Het interieur van iedere Airstream is vormgegeven als stijlvolle hotelkamer met een eigen badkamer en luxe voorzieningen als airco, vloerverwarming, lcd tv en internet. Gewerkt is met ontwerpen en materialen van bekende merken en designers, bijvoorbeeld Charles & Ray Eames (stoffering) en Frette (badlinnen).

Ook staan er op Camp Silver twee opvallende Dome-tenten. De bolvormige tenten hebben een zelfdragende koepelconstructie, zoals die in de jaren zestig is bedacht door de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller. De tent kent inmiddels vele toepassingen: van yoga-retreat tot festivaltent, van ski lodge tot architectenwoning.

De grote Dometent op het middenterrein van Camp Silver is ingericht als lounge-.en ontbijtruimte. Voor het ontbijt wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische eiland- en streekproducten.

Camp Silver is een luxe camp met een hoog gehalte aan kwaliteit, service en comfort. Een concept dat in Afrika en Australië al langer bestaat. Het retro-futuristische ontwerp van de Airstreams en de Dome-tenten in het Texelse weidse landschap maakt van Camp Silver een bijzondere reisbestemming. Voor meer informatie en boekingen: www.campsilver.nl