Ingezonden persbericht

Funda vergroot voorsprong op concurrenten

Marktleider Funda heeft haar positie als grootste huizensite verder verstevigd. De publiciteit die volgt uit de vele aanvallen van de concurrenten heeft een gunstige invloed op het marktaandeel van de website. Dat blijkt uit de analyse van het marktaandeel van huizensites, dat Spacemakers.nl heeft verricht. Funda vergrootte in drie maanden haar marktaandeel met ruim 4%, naar ruim 68%. De afstand met de nummer 2, woonkrant.nl, is verder toegenomen.

Makelaarsformule Makelaarsland is nieuw in de top 10 van grootste huizensites. De makelaar, die huizenverkopers een groot deel van de verkoop zelf laat uitvoeren, mag zich verheugen in een sterk toenemende belangstelling onder huizenzoekers.
Opvallende nieuwe binnenkomer is ook de website jaap.nl. Deze site profileert zich expliciet als een alternatief voor Funda. Of de strategie slaagt moet volgens Rob Keijzer van Spacemakers.nl nog blijken. Eerdere pogingen van miljoenhuizen.nl en zoekallehuizen.nl hebben nog nauwelijks succes gehad. Woonkrant.nl, dat eerder ook de concurrentie met funda aanging, presenteert zich nu als 'de beste aanvulling op Funda'. Deze site kondigde recent aan om niet alleen makelaars, maar ook particulieren hun huis te laten verkopen via haar website.

---



Ingezonden persbericht