Gemeente Brunssum

NAVO-feest in Vijverpark op zaterdag 9 juni

Op zaterdag 9 juni 2007 vindt in het Vijverpark in Brunssum een groot feest plaats ter gelegenheid van de viering van 40 jaar NAVO in Brunssum. Van 12.00 tot 18.00 uur kan in het Vijverpark genoten worden van muziekoptredens (van zowel lokale als internationale bands en artiesten). 23 Nationaliteiten die op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum zijn vertegenwoordigd, zullen met informatie- en eetstands in het Vijverpark staan. Voor kinderen (en volwassenen) zijn er talloze attracties, zoals klimmuren, kano-varen en een spacerocket. Alle muziekoptredens en attracties zijn gratis.

just bibi1

Just Bibi verzorgt op zaterdag 9 juni diverse flitsende optredens in het Vijverpark.

De feestelijkheden beginnen met het planten van een boom en het onthullen van een herdenkingssteen door burgemeester Clemens Brocken en NAVO-commandant General Egon Ramms, om 12.00 uur in het Vijverpark. Deze ceremonie wordt opgeluisterd door optredens van Bazuinenkorps Jong Leven en drumfanfare en majorettenkorps Parcifal, die in parade door het park zullen trekken.

Muziek en attracties

Aansluitend beginnen de optredens op het hoofdpodium. Het programma wordt geopend met een spetterend optreden door zangeres Just Bibi. Vervolgens kunnen bezoekers genieten van een afwisselend programma, gebracht door onder meer de Shape International Band, een muziekensemble van de NAVO dat garant staat voor swingende muziek, en Bootleg, een muziekband bestaande uit JFC-militairen die met veel enthousiasme eigentijdse muziek brengen.

Aan de wandelpaden in het prachtige Vijverpark is een markt ingericht waar de nationaliteiten die werkzaam zijn op de NAVO-basis zich presenteren aan de bezoekers. Maar liefst 23 nationaliteiten zijn er vertegenwoordigd en ze tonen allemaal iets over hun eigen land en cultuur.

Voor kinderen (klein én groot) zijn er talloze attracties. Er zijn springkussens en een klimrots. Kinderen ondergaan de sensatie van hun leven in een `space rocket'. Jongeren kunnen zich uitleven op een rodeostier. Wie van sport houdt, kan terecht op een soccerveld of een pannaveld. Voor durfals is er een `abseilbaan', een kabelbaan waar je langs een touw afdaalt. Ook kan er met kano's op de grote vijver worden gevaren. Alle attracties zijn gratis!

Wie honger krijgt tijdens het feest, kan terecht bij één van de stands waar snoep, vis, snacks of ijs wordt aangeboden. Nabij het hoofdpodium is een café-stand ingericht waar, onder het genot van een drankje, het muziekprogramma lekker ontspannen beleefd kan worden.

Het feest is omstreeks 18.00 uur afgelopen.

shape5 (detail)

De Shape International Band, een muziekband van de NAVO, dompelt op zaterdag 9 juni het Vijverpark in jazz-achtige sferen.

40 jaar NAVO

Het feest in het Vijverpark wordt aangeboden door JFC Headquarters en de gemeente Brunssum, ter viering van 40 jaar NAVO in Brunssum.

JFC (Joint Force Command) Headquarters Brunssum werd op 1 juni 1967 gevestigd in het voormalige complex van de Staatsmijnen Hendrik. Het NAVO-hoofdkwartier droeg toen de naam Afcent. Sinds 2004 draagt het hoofdkwartier de huidige naam. Op de basis werken 26 NAVO-nationaliteiten. De belangrijkste operatie waarbij JFC Headquarters Brunssum momenteel betrokken is, is het leiden van de ISAF-operatie in Afghanistan sinds augustus 2003.

JFC Headquarters Brunssum en de gemeente Brunssum grijpen de 40-jarige viering aan om het wederzijds contact tussen de militairen en hun gezinnen en de lokale bevolking te bevorderen en om het economische en maatschappelijke belang van de aanwezigheid van het hoofdkwartier voor Brunssum te benadrukken.

shape international band


---