Gemeente 's-Hertogenbosch

23-05-2007
Zaterdag 9 juni krijg je antwoord op al je vragen

Duurzaam in eigen huis
Duurzame energie bij mij thuis? Hoe werkt dat? Waarom zou ik dat doen? Op deze vragen krijg je zaterdag 9 juni antwoord. Dan heb je namelijk de kans om bij mensen thuis te kijken hoe duurzame energie werkt én om vragen te stellen aan de bewoners. Meld je uiterlijk woensdag 30 mei aan en leer hoe ook jij thuis duurzaam om kan gaan met de spaarzame energie.

's Ochtends: inloopochtend
Tijdens de inloopochtend vertellen bezitters van duurzame energievoorzieningen hoe comfortabel duurzame energie is en hoe het in de praktijk werkt. Voorzieningen zijn bijvoorbeeld zonneboilers, zonnepanelen of een warmtepomp. Van 10.00 tot 12.00 uur stellen zij hun eigen woning open, zodat iedereen een kijkje kan nemen bij de duurzame energievoorziening. Er is volop de gelegenheid vragen te stellen en meer informatie te krijgen. Wethouder Eugster is op 9 juni bij een van de woningen aanwezig om haar visie op duurzame energie met de inwoners te delen.

's Middags: informatiemarkt en discussies
In de Knillispoort (Korte Waterstraat 15, 's-Hertogenbosch) is er van 12.00 tot 17.00 uur een informatiemarkt en een discussieplatform. SenterNovem, een landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie, geeft toelichting op de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energie. Er is ruimte voor discussie en u kunt er demonstratiemodellen bekijken van een kleine windmolen, een zonnepaneel, een zonnecollector en zonneboiler en een warmtepomp.

Aanmelden en informatie
Voor de inloopochtend kunnen geïnteresseerden zich tot uiterlijk 30 mei 2007 aanmelden via info@artishock.info onder vermelding van "Deelname Duurzaam in eigen huis - 9 juni". Vermeld ook duidelijk met hoeveel personen u denkt te komen, in welke wijk u een woning wilt bezoeken (zie kader) en welke duurzame energievoorziening. Uiteraard is het mogelijk meerdere woningen te bezoeken. Voor de informatiemiddag is het niet nodig u aan te melden. Deelname is voor beide onderdelen gratis.

Meer informatie is te verkrijgen bij Inge Gabriëls van Artishock Projecten via tel. (073) 690 15 04 of info@artishock.info.

In de volgende wijken kunt u in woningen diverse duurzame energievoorzieningen bekijken:

Wijk

Te bekijken duurzame energievoorziening

Maasvallei / Maasoever

Zonneboiler, zonnepanelen, gasgestookte droger

Sparrenburg (Rosmalen)

Zonneboiler

De Vughterpoort

Zonneboiler

Overlaet West / 't Ven (Rosmalen)

Zonneboiler, zonnepanelen, warmtewanden

Kom Engelen

Zonneboiler

Muziekinstrumentenbuurt (De Morgen)

Warmtepomp

De Vliert

Zonneboiler, zonnepanelen

De Pettelaar

Zonneboiler, zonnepanelen