Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 133

datum: 30 mei 2007

Een vrolijke noot in Zielhorst

Op zaterdag 9 juni om 14.00 uur opent wethouder Arriën Kruyt een kunstroute in de wijk Zielhorst. Bewoners uit de wijk hebben een kunstroute gemaakt. Daarvoor hebben wijkbewoners kunstuitingen gemaakt met het thema "de vrolijke noot". 35 Stuks daarvan komen op borden in de wijk. Kleurrijke tegels in het trottoir, met vrolijke noten, leidt de wandelaar van bord naar bord door de wijk. Een ware kunstroute van en door buurtbewoners in de wijk. Een streetparade begeleidt de onthullingen op feestelijke wijze en daarna is aansluitend een wijkfeest.

De organisatie van de kunstroute is in handen van bewonersorganisatie Art&Ziel, een enthousiaste groep wijkbewoners. Meer kleur, meer kunst en meer levendigheid en activiteiten in Zielhorst is de wens van deze bewonersgroep. De kerngroep bestaat uit vier personen en daar omheen doen veel mensen mee.

Bij het Middelpunt komt een feesttent en start de streetparade; onder begeleiding van muziek en theater worden de kunstwerken onthuld. Verder is er een demonstratie van Pencak Silat en een dansdemonstratie. De kunstroute eindigt weer bij de feesttent. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de wijkbewoners daar napraten.

Kinderen van de drie basisscholen, leerlingen van Het Hooghe Land College, jongeren van So What en volwassenen via het Middelpunt hebben 100 ontwerpen ingeleverd! De bewonersorganisatie Art & Ziel is onder de indruk van alles wat geproduceerd is. Een groep van 7 bewoners heeft uiteindelijk een keuze gemaakt welke tekeningen worden gedrukt en overgebracht op een bord. Deze worden gemonteerd aan de lichtmasten op de kunstroute. De niet gekozen, maar zeker gewaardeerde, ontwerpen worden geëxposeerd in het wijkcentrum het Middelpunt en bibliotheek Zielhorst. In de maanden mei en juni kunt u ze daar bewonderen.

Dit project komt mede tot stand door sponsering of een actieve bijdrage van: buurtbudget, Albert Heijn, Danscentrum Parmentier, Ghazal Grill Room, Cafetaria Zielhorst, OOK Architecten, SWA, Gemeente Amersfoort, woningcorporaties Portaal en De Alliantie, Persaudaraan Setia Hati, Vormgeving Com&Sense en wijkbewoners. Kijk voor de kunstroute of meer informatie bij www.amersfoort.nl/wijken, klik op de wijk Zielhorst en kijk onder Buurtbudget 2007: een vrolijke noot voor Zielhorst.

Informatie: Susan Coen, communicatiemedewerker voor Welzijn Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) telefoon 469 43 24, e-mail: s.coen@amersfoort.nl of e-mail Art.en.Ziel@gmail.com.

Programma
14.00 uur Opening door wethouder Arriën Kruyt
14.15 uur Demonstratie Pencak Silat
14.30 uur Start streetparade en onthullingen borden 15.30 uur Terug bij de feesttent
15.45 uur Demonstratie dans
16.00 uur Gezellig napraten met muziek en een hapje en een drankje


---- --