Gemeente Schiedam


Juni

Feestelijke onthulling kunstwerk Plantage

06 juni 2007

Speelse workshops voor jong en oud

Op zaterdag 9 juni a.s. zal in het park De Plantage ter hoogte van Tuinlaan nr. 10 het kunstwerk ANTI PODE van kunstenaar Lon Pennock worden onthuld. Pennock heeft een lange staat van dienst. Hij maakt al sinds eind jaren zestig constructies van ongelijkzijdige, rechthoekige platen uit zink of staal, in ritmische combinaties of stapelingen.

Kunstwerk van Lon Pennock op De Blaak Met deze beelden probeert hij de ruimte om het beeld zichtbaar te maken en creëert hij een contrast met het landschap of de stedelijke omgeving waarin ze staan. In Rotterdam en omstreken is hij waarschijnlijk het meest bekend met zijn twintig meter hoge zwarte rechthoeken op de Blaak in Rotterdam. Ze torenen hoog uit boven de bebouwing en vervullen zo een signaalfunctie in de stad. Het werk dat in De Plantage komt te staan is overigens van bescheidener omvang.

Geïnspireerd op de thematiek van het werk van Pennock worden twee speelse en creatieve workshops in de Plantage aangeboden, die gratis toegankelijk zijn en geschikt zijn voor alle leeftijden. Fotobijschrift: Kunstwerk van Lon Pennock op De Blaak

Programma 9 juni

Locatie: De Plantage ter hoogte van Tuinlaan 10 te Schiedam

10.30 uur Officiële onthulling door wethouder Menno Siljee 10.45 uur Korte toelichting op het kunstwerk door Lon Pennock. 11.00 uur Start workshops

Geïnspireerd op de thematiek van het werk van Pennock worden twee speelse en creatieve workshops in de Plantage aangeboden:
* Er is een workshop Vorm en Evenwicht waarbij kinderen met verschillende materialen zullen worden uitgedaagd om de meest spannende evenwicht-constructies te vervaardigen.
* Balance is een balansspel voor ouders en/of kinderen. Vanuit twee pijlers wordt een brug naar elkaar toe gebouwd met elementen van hout. Een spannend spel voor jong en oud!

Beide workshops worden begeleid door kunstenaar Roel Crul i.s.m. Ineke Hagen. De workshops zijn gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

13.00 uur Einde programma

De plaatsing van het kunstwerk van Lon Pennock is tot stand gekomen door inzet van de Belangen- en Bewonersvereniging De Plantage en professor P. Sanders.

Mocht u hierover nader geïnformeerd willen worden, dan kunt u contact opnemen met de afdeling cultuur via ch.mullier@schiedam.nl of 010 246 5470.