Festival Gezondheid: De Oudere Mens door de eeuwen heen


UTRECHT, 20070514 -- Op 9 en 10 juni 2007 staat Utrecht voor de tweede keer in het teken van Festival Gezondheid. Levende Geschiedenis Onbegrensd (LGO) organiseert een gratis straatfestival waarbij de oudere mens van 50 tot 100 jaar centraal staat. Op het festival kunt u meebeleven hoe verschillende culturen door de eeuwen heen met gezondheid en ziekte van de oudere mens zijn omgegaan.

Multiculturaliteit en de oudere mens nemen een steeds belangrijkere plaats in onze samenleving in. Festival Gezondheid! 2007 speelt hierop in door op 9 en 10 juni van 10 tot 17 uur een gratis festival te organiseren waarbij deze onderwerpen centraal staan. Respect en begrip zijn hierbij erg belangrijk. De levende geschiedenis wordt gebruikt om de geschiedenis van de volksgezondheid na te spelen. Het festival wordt op vrijdagavond 8 juni om 18.00 op het Domplein geopend met een voorstelling van rollatordansen.

Op Festival Gezondheid! 2007 wordt getoond hoe het leven van de oudere mens er vroeger uitzag en hoe we nu met ouderen omgaan. Loop mee in een begrafenisstoet waarbij multiculturele tradities rondom het overlijden en begraven worden uitgebeeld. Of misschien schuift u liever aan bij een 25-jarig huwelijksfeest uit 1920? Maar ook de gezondheidsmarkt, de Oudhollandse spelen of de debatten zijn een bezoekje waard! Festival Gezondheid! 2007 is een familiefestival. Ook kinderen kunnen de levende geschiedenis meebeleven: met speciale activiteiten maken zij op hun eigen manier kennis met ziekte en gezondheid.

De locatie van Festival Gezondheid! is uiterst geschikt: het festival vindt plaats in de hoofdstad van de gezondheidszorg én in de oude binnenstad van Utrecht. Dit draagt zeker bij aan het historische karakter van het festival. Er wordt een historisch tijdpad van 2,5 kilometer uitgezet dat begint op het Domplein en eindigt bij het Servaasbolwerk. Wilt u meer weten over de activiteiten tijdens het festival? Kijk dan op www.levendegeschiedenisonbegrensd.nl voor meer informatie.