Tom Coronel

8 Juni 2007
Tom Coronel op eerste startrij tijdens Nürburgring 24 uurs race

Het Zakspeed Viper team zal morgen tijdens de 24 uurs race op de Nürburgring vanaf de eerste startrij van start gaan. Tom Coronel kwalificeerde de Dodge Viper op een verdienstelijke tweede plaats. Hij was hierbij tevens de snelste in zijn klasse. Pole position ging naar de Manthey Porsche van Bernhard/Lieb/Dumas/Tiemann. Coronel toonde zich na afloop content over de kwalificatie ronde die hem naar de tweede tijd overall bracht.

Foto: Klaus Bitzer

"We hadden hier niet echt een afspraak over. De teammanager vertelde me op een ogenblik 'Ga maar de baan op, we hebben zachte banden gemonteerd en je hebt twee ronden om een tijd neer te zetten'. Gelukkig had ik relatief weinig verkeer. Op zich een wonder met de 228 auto's die in vier uur een kwalificatie tijd neer willen zetten. Die vier uur veel, maar de iedereen wil natuurlijk op de ideale tijd naar buiten, als het zo veel mogelijk afgekoeld is voor de motoren en nog net licht genoeg om je goed te oriënteren op dit lange circuit. Voor ons ging het in ieder geval perfect. We zijn dan ook erg tevreden. De auto ging perfect en ziet er goed uit voor de race. Mijn teamgenoten Duncan Huisman, Patrick Simon en Christophe Bouchut gingen ook erg goed. We zijn allemaal klaar voor de lange dag van morgen", aldus Tom Coronel na afloop van de kwalificatie training.

Foto: Klaus Bitzer

De race zal morgen om 15:00 van start gaan met Duncan Huisman achter het stuur van de nr. 3 Dodge Viper. Voor de satelietkijkers: de race wordt op de Duitse sportzender DSF deels live uitgezonden. Op internet is de race te volgen via streaming video en live timing op www.24h-rennen.de.