Politie Groningen

Zaterdag 9 juni 2007

Provincie Groningen, 09-06-2007

Groningen: aanrijding onder invloed

Een 49-jarige automobiliste uit Groningen liep zaterdagochtend vroeg letsel aan haar arm op nadat ze op de Paterswoldseweg geen voorrang had gekregen van een andere automobilist. Deze, een 27-jarige inwoner van Groningen, bleek te hebben gedronken. Hij had iets meer dan een half promille alcohol in zijn bloed.

Haren: arrestatie na feest

De politie moest vrijdagnacht in Haren ruim 10 mensen inzetten om bij een feest aan de Mellenssteeg de gemoederen te bedaren. Het feest, een afsluiting van de feestweek, verliep de hele avond in een prima sfeer. Waarschijnlijk onder invloed van alcohol ontstonden er aan het begin van de nacht op straat problemen binnen een groep van zon honderd bezoekers. Een 24-jarige inwoner van Haren werd ter plekke aangehouden nadat hij een meisje had geslagen. Verdere escalatie werd volkomen.

Groningen: televisie weg

Een 71-jarige inwoonster van de Noorderkroonstraat in Groningen zal voorlopig ergens anders televisie moeten kijken. Haar kijkkast werd vrijdagavond door de politie in beslag genomen omdat de volumeknop geheel open stond en de buurt volop kon meeluisteren. De vrouw was eerder al door de politie gewaarschuwd dat ze de volumestand moest matigen en dat bij een nieuwe melding de tv in beslag zou worden genomen. De vrouw sloeg die waarschuwing kennelijk in de wind.

Haren: te zware motorfiets

Tegen een 19-jarige motorrijder uit Haren werd vrijdagmiddag door de politie twee keer proces verbaal opgemaakt. De man werd betrapt toen hij binnen de bebouwde kom op de Rijksstraatweg in zijn woonplaats ruim 30 kilometer te snel reed. Zijn inhaalmanoeuvres joegen bovendien enkele tegenliggers de stuipen op het lijf. Bij controle bleek dat motorfiets, vanwege de leeftijd van de bestuurder, veel te veel vermogen had. Ook daarvoor kreeg hij een bekeuring. De bestuurder was het niet met het optreden van de politie eens, beledigde de agenten, en kondigde aan een advocaat in de arm te zullen nemen.

Groningen: winkeldievegge vernielt deur

Een motoragent wist vrijdag bij het Helperplein een 48-jarige winkeldievegge aan te houden. De in Groningen wonende vrouw had kort ervoor in een drogisterij aan dat plein een schuifdeur vernield om er vandoor te kunnen gaan. De uitgang was door het personeel gesloten nadat duidelijk was dat mevrouw op geheel proletarische wijze inkopen had gedaan. Op het politiebureau bleek dat de verdachte ook bij onder meer een slijterij en een supermarkt boodschappen had gedaan zonder te betalen. De vrouw was al eerder aangehouden voor winkeldiefstal. Tegen haar wordt opnieuw proces verbaal opgemaakt.

Winschoten: arrestaties na overlast

In het centrum van Winschoten werden vrijdagnacht drie personen aangehouden nadat ze voor problemen hadden gezorgd. Het drietal maakte deel uit van een groep van zo'n 50 jongeren die op het Marktplein grote overlast veroorzaakte. Toen de politie de groep wegstuurde vond een 20-jarige inwoonster van Oude Pekela het nodig een trap tegen een politieauto te geven. Zij werd aangehouden. Een 23-jarige Wildervankster en een 21-jarige inwoner van Oude Pekela probeerden daarna de arrestante uit de handen van de politie te krijgen. Dit mislukte waarbij ook het tweetal werd aangehouden. De Wildervankster bedreigde daarbij agenten met de dood en kondigde aan dat hij met zijn auto de gevel van het politiebureau eruit zou rijden. Het drietal is ingesloten.

Kolham: rijbewijzen ingevorderd

Bij een lasersnelheidscontrole op de autosnelweg A7 ter hoogte van Kolham werden vrijdagmiddag- en avond vijf automobilisten betrapt die de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur overschreden. Alle vijf konden ter plekke hun rijbewijs inleveren. Op het wegvlak geldt vanwege wegwerkzaamheden tijdelijk een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur.

Hoogezand: gedetineerde gewonde bij vechtpartij

Een 26-jarige inwoner van Hoogezand raakte vrijdagavond gewond bij een vechtpartij aan de Judith Leysterstraat in Hoogezand. De man was verhaal gaan halen bij een 22-jarige inwoner van die straat die zijn pleegvader zou hebben bedreigd. Nadat er over en weer klappen waren gevallen, stak de 22-jarige zijn belager met een mes in de arm. Het slachtoffer moest in een ziekenhuis worden behandeld. De 26-jarige werd daarna aangehouden, niet alleen voor de vechtpartij, ook omdat hij voortvluchtig bleek te zijn. De man zat een gevangenisstraf uit in Veenhuizen en was er daar vandoor gegaan. Ook de 22-jarige Hoogezandster werd wegens mishandeling aangehouden.

Kielwindeweer: gewond door overstekende hond

Een 48-jarige inwoner van Stadskanaal botste vrijdagavond met zijn bromscooter op de Pieter Venemakade in Kielwindeweer tegen een tuinhek. De man moest uitwijken voor een hond die plotseling de weg over stak. De bromfietser werd geraakt door enkele scherpe punten boven op het hek en liep letsel op aan zijn armen en benen. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie weet wie de eigenaar is van de hond.

Noordhorn: snorfietser boven de limiet

Een 40-jarige bestuurder van een snorfiets liep zaterdag in alle vroegte tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole bij Noordhorn. De uit Zuidhorn afkomstige man scoorde een promillage van ruim 1,6. Hij kon zijn tweewieler laten staan en kan een proces verbaal tegemoet zien.

Farmsum: op heterdaad betrapt

Personeelsleden van een metaalverwerkingsbedrijf in Farmsum betrapte vrijdagnacht drie mannen die met steekkarretjes op het terrein liepen. Het drietal ging er gelijk vandoor. De gealarmeerde politie trof met de hulp van personeel enige tijd later een van de verdachten in de bosjes in de omgeving van het bedrijf aan. De man, een 24-jarige inwoner van Delfzijl, werd aangehouden. De twee overige verdachten bleven spoorloos. Het drietal had het waarschijnlijk op blokken geperst koper gemunt.

Midwolde: gewond bij lassen

Een 43-jarige inwoner van Noordhorn raakte vrijdag gewond tijdens laswerkzaamheden aan de Hoofdstraat in Midwolde. De man liep brandwonden op aan zijn gezicht en arm doordat de slang van de gasfles knapte. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie doet nader onderzoek.