Politie Gelderland-Zuid


Dronken bromfietser negeert rijverbod


Nijmegen, 09-06-2007 * Een 27-jarige bromfietser uit Nijmegen is vrijdag twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 22.30 uur werd de man op de Graafseweg in Wijchen bekeurd en kreeg een rijverbod. Hij negeerde dit echter en werd om 00.15 uur aangehouden op de Energieweg in Nijmegen.


De 27-jarige bromfietser trok de aandacht door op de Energieweg niet op het bromfietspad te rijden maar op de weg. Toen agenten hem staande hielden, sprak hij met dubbele tong en vertelde dat hij al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Daarop werd hij aangehouden en bedreigde en beledigde hij de politieagenten. De verdachte is hiervoor verhoord maar weigert een verklaring af te leggen. Hij krijgt voor de bedreiging een dagvaarding.


In overleg met de hulpofficier van Justitie is de snorfiets in beslag genomen. De verkeersofficier zal beslissen wanneer de man zijn snorfiets terugkrijgt. Ook wordt nog bepaald wat de straf voor het rijden onder invloed en het negeren van het rijverbod is. (11)





Laatst gewijzigd 09-06-2007 12:03