Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Brummen - Getuigen van aanrijding gezocht                 |

Een motorrijder en een automobilist botsten vrijdagmiddag 8 juni met hun voertuigen op de Voorsterweg, gelegen tussen de Vosstraat/Voorstondensestraat in Brummen. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding.

De aanrijding deed zich omstreeks 15.00 uur voor op de Voorsterweg, gelegen tussen de Vosstraat en de Voorstondensestraat. De 25-jarige motorrijder uit Lieren en de 54-jarige automobilist uit Brummen botsten op elkaar in de bocht. Beiden zeggen rechts te hebben gerede. De motorfiets raakte beschadigd. Voor de motorrijder kwam een ambulance. De motorrijder kon na onderzoek door het ambulancepersoneel naar huis. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt met name een man op een fiets die op de Voorsterweg reed ten tijde van de aanrijding, contact op te nemen: 0900-8844.
|     |Zutphen -  Onder invloed op de snorfiets                  |

Een 27-jarige man uit Zutphen is in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op de snorfiets reed.

De man werd omstreeks 02.00 uur aangehouden op de Gerard Doustraat in Zutphen. Op het politiebureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld op 0,76. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
|     |Zutphen - Man rijdt in op fietser                         |

De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een fietser die vrijdagmiddag 8 juni plaatsvond op de David Evekinkstraat in Zutphen.

Een 33-jarige man uit Zutphen fietste omstreeks 12.20 uur met zijn vader over de Berkelsingel in Zutphen. Een in de Komsteeg geparkeerde auto reed weg en raakte daarbij bijna de vader van de man. De 33-jarige zei hier iets van. De auto reed weg in de richting van de Coehoornsingel; de fietsers sloegen linksaf de David Evekinkstraat in. Vervolgens kwam de auto hard aanrijden vanaf de Berkelsingel. De fietsers weken uit naar rechts om de auto te ontwijken. De 33-jarige Zutphenaar raakte zijn evenwicht kwijt en viel. Toen hij was opgestaan, besloot hij de politie te bellen. Volgens de man kwam de auto weer terug en reed hij met grote snelheid op hem af. De man sprong in de lucht, maar kon niet meer voorkomen dat de auto hem aanreed. De man liep schaaf- en snijwonden op en kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts keren. De bestuurder van de auto heeft zich vrijdag gemeld bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.
De politie zoekt getuigen die de auto hebben zien rijden op de Berkelsingel of David Evekinkstraat, of getuige geweest zijn van de aanrijding. Zij kunnen bellen met de politie Zutphen: tel. 0900-8844.

---

---

---

---- --