Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Treintje rijden voor Renger

BRANDS HATCH, 09 JUNI 2007 - Wat Renger van der Zande en zijn Prema Powerteam na de kwalificatie al verwachtten, werd tijdens de eerste Formule 3 Euroseries race op Brands Hatch waarheid. Vanaf de 16e startplek kon de jonge Mercedes-Benz coureur op de bochtige 1929 meter korte baan vandaag geen vuist maken. Het enige wat hij wél kon doen, deed hij met verve: bij de start troefde Renger drie concurrenten af. Daarna was het treintje rijden op het Britse circuit. Renger eindigde de race als dertiende.

Door iets té enthousiast te zijn in de kwalificatie, bepaalde Renger het verdere verloop van zijn tweede F3 Euroseries weekend eigenlijk al op vrijdagmiddag. Doordat de korte omloop van Brands Hatch geen inhaalmogelijkheden biedt, was een plek in de voorste regionen bij voorbaat al uitgesloten. Na een prima start kon Renger niets anders dan aansluiten in een groep van zes rijders. De Nijmegenaar eindigde na 54 ronden dan ook op dezelfde positie die hij ook al na de eerste bocht in handen had: P13. Een symbolisch getal dat Renger's weekend tot nu toe typeert.

RENGER VAN DER ZANDE: "Op deze positie horen we zeker niet thuis, maar het gezegde is waar. Je bent net zo snel als de groep waarin je rijdt. Niets meer, niets minder. Bij de start won ik drie plekken, maar verder naar voren kom je gewoon niet op dit circuit. Morgen wordt dus ook lastig. Daarna ga ik met mijn gedachten snel verder naar de volgende race op de Norisring. Ik heb Trust in het verdere seizoen!"

UITSLAG RACE 01 F3 EUROSERIES BRANDS HATCH

01. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, 40:40.093
02. James Jakes (GBR), Manor Motorsport, + 01.139s
03. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 08.541s
04. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, + 09.300s
05. Tim Sandtler (GER), Jo Zeller Racing, + 14.146s

13. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 33.587s

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Johann van de Kerkhof. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com; +31 621 541 564)