Ministerie van Defensie

09-06-2007 23:05

JORDAANSE PRINS BEZOEKT NEDERLAND

Inspectie van de troepen op vliegbasis Volkel - Foto: Henry Westendorp, AVDD

Prins Feisal Bin Al Hussein heeft vrijdag een bezoek gebracht aan verschillende Defensieonderdelen. Begeleidt door de Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn, deed hij de vliegbases Volkel en Gilze-Rijen aan.

In de ochtend liet hij zich op Volkel informeren over de F-16âs. Onlangs tekende Jordanië een contract met Nederland voor de aankoop van zes jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht. Deze worden volgend jaar geleverd. Kapitein Ralph Aarts toonde alvast de capaciteiten van de Fighting Falcon. De demovlieger van 313 Squadron vloog de show die ook op de Open Dagen komend weekend te zien zal zijn.

Een kijkje bij de F-16's. Jordanie kocht er onlangs zes van Nederland
- Foto: Henry Westendorp

De prins was niet als enige roalty uit Jordanië op de vliegbasis. Het demoteam van de Royal Jordanian Falcons kwam de dag ervoor aan. Zij laten tijdens de open dagen van de luchtmacht met vier Extra 300 vliegtuigen zien wat ze in huis hebben.

Ook vliegbasis Gilze-Rijen mocht zich verheugen op het gelegenheidsbezoek van de prins. Hij bezocht het 301 Apachesquadron op de Brabantse basis.