Gemeente Echt-Susteren


vragen

Gemeente Echt-Susteren gastheer voor Dorpendag Limburg 2007

Dit jaar vindt de Dorpendag Limburg plaats op 9 juni 2007 in het Multifunctioneel Centrum in Roosteren, Eykholtstraat 7a te Roosteren. De Vereniging Kleine Kernen Limburg heeft dorpsraden en bewonersgroepen uitgenodigd tot deelname aan deze interessante aan leerzame bijeenkomst voor een ieder die begaan en betrokken is bij de leefbaarheid op het platteland.

Tijdens deze dag kunt u uitgebreid kennismaken en van gedachten wisselen met leden van andere dorpsraden, met bestuurders van gemeenten en van de Provincie Limburg. Tevens kunt u kennis nemen van tal van ontwikkelingen in de Limburgse dorpen.

De opening van de dag vindt plaats om 10.00 uur door de voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen Limburg, waarna wethouder kernenbeleid van de gemeente Echt-Susteren, de heer Peter Pustjens de deelnemers welkom heet.

Programma

De organisatie (Vereniging Kleine kernen Limburg) heeft een gevarieerd programma samengesteld van presentaties en workshops. Zo zullen diverse dorpsraden vertellen over de totstandkoming en uitvoering van Dorpsomgevingsprogrammas (DOPs) in hun dorpen. In twee workshops wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen en beheren van gemeenschapsaccommodaties en multifunctionele centra. Bestuursdeskundige Paul de Beer zal ingaan op de relatie dorpsraden en gemeenten. Bureau Fondswerving van Synthese brengt de deelnemers de fijne kneepjes van fondswerving bij. In Horst aan de Maas zijn de afgelopen jaren drie servicewinkels geopend, die kansen bieden voor het behoud van de leefbaarheid in de kleine kernen. Enkele initiatiefnemers zullen vertellen over hun ervaringen.

Dorpsraden maken steeds meer gebruik van computer en internet. Enkele ervaringsdeskundigen gaan in op de mogelijkheden van ICT voor het contact met en tussen inwoners.

Op de informatiemarkt zijn tal van organisaties vertegenwoordigd, die betrokken zijn bij de leefbaarheid op het platteland.

De dag wordt bezocht door de deputés Noël Lebens en Odile Wolfs. Zij gaan in op de speerpunten voor de Limburgse dorpen uit het coalitieprogramma 2007 20011 van de Provincie Limburg: Investeren en Verbinden.

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren wensen organisatoren en deelnemers aan de Dorpendag Limburg een vruchtbare dag toe en een aangenaam verblijf in onze gemeente.