Gemeente Langedijk


8 juni 2007

Verkeersmaatregelen op rotondes

Op alle genoemde rotondes geldt straks: de fietser heeft voorrang Hiervoor dienen de rotondes echter wel aangepast te worden en dat brengt nogal wat overlast met zich mee voor de weggebruiker. Om deze zo goed mogelijk te informeren volgt hieronder een opsomming van werkzaamheden op de diverse rotondes.

In de periode van 11 tot en met 29 juni gelden tijdelijke verkeersmaatregelen op de volgende rotondes

* Rotonde Doofpot zuidpoot (Broek op Langedijk): Het fietspad op de rotonde wordt afgesloten voor langzaam verkeer. De rotonde blijft berijdbaar voor snelverkeer maar dat kan aan de zuidzijde (Westelijke Randweg) niet afslaan. De rotonde wordt aan het eind van de werkzaamheden (frezen en asfalteren) deels afgesloten. Het verkeer wordt dan met verkeerregelaars langs één kant van de rotonde geleid. Dit gaat van west (Westelijke Randweg) naar oost (Doofpot) en andersom. Deze afsluiting is voor de duur van een paar dagen.

* Rotonde Vroedschap (Zuid-Scharwoude): Het fietspad op de rotonde wordt afgesloten voor langzaam verkeer. De rotonde blijft berijdbaar voor snelverkeer maar men kan aan de oostzijde (Westelijke Randweg) niet afslaan. De rotonde wordt aan het eind van de werkzaamheden (frezen en asfalteren) deels afgesloten. Het verkeer wordt dan met verkeerregelaars langs één kant van de rotonde geleid. Dit gaat van west (Westelijke Randweg) naar zuid (Vroedschap) en andersom. Deze afsluiting is voor de duur van een paar dagen.

* Rotonde Potjesdam (Noord-Scharwoude): Het fietspad op de rotonde wordt afgesloten. De Potjesdam ten oosten van de rotonde is bereikbaar via een platenbaan die ten noordoosten van de rotonde wordt gelegd. De rotonde wordt deels afgesloten voor snelverkeer. Snelverkeer heeft op de rotonde alleen doorgang van zuid (Oostelijke Randweg) naar oost (Potjesdam) en andersom. Dit gaat via één kant van de rotonde. De rotonde wordt aan het eind van de werkzaamheden (frezen en asfalteren) volledig afgesloten. De Potjesdam is dan bereikbaar via een platenbaan ten noordoosten van de rotonde. Deze volledige afsluiting is voor de duur van maximaal één week.