Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 11-06-2007

Drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van een inbraak.

De beveiliging van een bedrijf aan de Daam Fockemalaan zag omstreeks 02.55 uur drie personen hard wegrennen op het bedrijventerrein. de beveiliging schakelde de politie in en gaf een kenteken van een bestelbusje door waarin het drietal vertrok. Ter hoogte van de Panweg zagen agenten het bestelbusje rijden. Op de Utrechtseweg in de richting van de De Bilt kreeg de bestuurder een stopteken. De drie inzittenden 19, 27 en 31 jaar uit Deventer, Zwolle en Den Haag werden aangehouden.

De mannen hadden natte broeken en schoenen en waren bezweet. De bus werd in beslag genomen voor onderzoek. Op het momnet dat de verdachten naar het bureau werden overgebracht, kwam bij de meldkamer een melding binnen van een gepleegde inbraak aan de Amersfoortseweg. De politie sluit niet uit dat de mannen ook hiervoor verantwoordelijk zijn. Het onderzoek wordt voorgezet.

Bestuurder onder invloed

HOOGLAND In de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni heeft de politie op de Hamseweg een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Rond 02.55 uur kreeg een 29-jarige bestuurder uit Maarssen op de Hamseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Straatroof

AMERSFOORT Zondagmiddag vond in Plantsoen Noord een beroving plaats van een jongen door zes andere jongens.

Een 15-jarige jongen zat samen met een vriendje op een bankje in het Plantsoen Noord. Op een gegeven moment kwam een groep van zes jongens om het tweetal heen staan en vroeg om de MP3 speler van de jongen. De jongen wilde in eerste instantie zijn MP3 speler niet afgeven maar onder druk van de groep moest de jongen toch toegeven. Ook werd geld van de jongen geëist.