Bureau Verkeershandhaving


Vier doden weekendverkeer

11 juni 2007

Afgelopen weekend vielen er minsten vier doden in het verkeer. In drie gevallen ging het om jonge motorrijders.

Een 22-jarige motorrijder uit Wijchen kwam zaterdagmiddag om het leven in Overasselt. De man verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en viel. Hij gleed door over het asfalt en kwam onder een tegemoetkomende auto terecht. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar overleed hij enkele uren later aan zijn verwondingen.

Step tegen de grond
Een 25-jarige motorrijder uit Delfzijl verongelukte zaterdag op de Usquerderweg tussen Kantens en Rottum. Het slachtoffer ging in de bocht onderuit en kwam in de sloot terecht. Omstanders hielden het hoofd van de man boven water totdat de hulpdiensten arriveerden. Den man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, waar hij aan zijn verwondingen overleed. Onderzoek van de politie wees uit dat de man waarschijnlijk te snel de bocht in is gereden, waarbij de step van de motorfiets de grond heeft geraakt.

Inhaalmanoeuvre
Een 27-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagavond in Tzummarum verongelukt. Tijdens een inhaalactie verloor hij de controle over zijn motor. Hij belandde in de berm en raakte daarbij een aantal bomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Bocht
Een 69-jarige vrouw uit Schoonoord kwam zondag om het leven. De auto waarin zij zat, kwam in een bocht naast de weg terecht, slipte en belandde tegen een boom. De vrouw en haar 71-jarige echtgenoot die de auto bestuurde, werden overgebracht naar het UMC in Groningen. De vrouw overleed daar aan haar verwondingen.