Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


Ijmuiden, 11 juni 2007
PERSBERICHT: Officiële opening KNRM-boothuis Ameland-Nes

Op 16 juni 2007 wordt het boothuis van het KNRM-reddingstation Ameland-Nes officieel geopend door mevrouw F. Veldman-van Leunen, die op die dag ook de naam bekend maakt van het nieuwe boothuis. Het boothuis kon worden gerealiseerd dankzij een schenking van de Anna Dorothea Hingststichting, die eerder al het bemanningsverblijf Bertus Bruins aan de Ballumerbocht schonk.

Het boothuis
Het oude boothuis van reddingstation Nes bleek onvoldoende capaciteit te hebben om plaats te bieden aan de huidige reddingboot Maria Hofker, die in 2003 in de vaart kwam. In 2006
is begonnen met de bouw van een nieuw boothuis, gelegen tegenover het oude boothuis. Daarin staan voortaan het kusthulpverleningsvoertuig, met de reddingboot op de trailer, startklaar. Het oude boothuis J.B.H. Bruinier is door de bemanning in dezelfde tijd onder handen genomen en biedt nu plaats aan een ruimer bemanningsverblijf. Dankzij de welwillende medewerking van de brandweer Ameland kon de reddingboot gedurende de bouw onderdak krijgen in de brandweerkazerne en de truck bij de fa. Mosterman. Rijkswaterstaat stelde de grond voor nieuwe lokatie beschikbaar.