Apple Benelux

PERSBERICHT

Apple introduceert Safari voor Windows

Public Beta-versie nu beschikbaar voor Mac en Windows

Bunnik, 11 juni 2007 ­ Apple introduceert vandaag Safari 3, de snelste en meest gebruikersvriendelijke internetbrowser voor Windows-pc's en Macs. Uit iBench-tests is gebleken dat Safari de snelste browser is die onder Windows kan worden uitgevoerd. De browser laadt webpagina's tot twee keer zo snel als IE 7 en tot 1,6 keer sneller dan Firefox 2. Safari levert nu, net als iTunes, het legendarische gebruiksgemak van Apple aan zowel Windows- als Mac-gebruikers. Daarnaast biedt deze browser volledige ondersteuning van open internetstandaarden. Safari 3 bevat functies zoals eenvoudig te beheren bladwijzers, moeiteloos browsen via eenvoudig te ordenen tabs en een ingebouwde RSS-lezer waarmee het laatste nieuws en de meest recente informatie snel kan worden bekeken. De bètaversie van Safari 3 is nu beschikbaar als gratis download op www.apple.com/nl/safari.

"We denken dat Windows-gebruikers zeer onder de indruk zullen zijn als ze merken hoe snel en intuïtief surfen op het internet kan zijn met Safari", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Miljoenen Windows-gebruikers maken al gebruik van iTunes. En nu kunnen ze ook kennismaken met de superieure browsermogelijkheden van Safari."

Safari was altijd al de snelste browser voor de Mac en wordt nu ook de snelste browser voor Windows. Webpagina's worden tot twee keer sneller geladen en weergegeven dan met Microsoft Internet Explorer 7 en tot 1,6 keer sneller dan met Mozilla Firefox 2.* De snelheid van Safari en de intuïtieve gebruikersinterface zorgen er samen voor dat gebruikers meer tijd kunnen besteden aan het surfen op internet, doordat minder tijd wordt verspild aan het laden van pagina's. Windows-gebruikers beschikken nu ook over SnapBack, waarmee de gebruiker met één klik toegang heeft tot de allereerste zoekactie, tekstvelden die groter of kleiner kunnen worden gemaakt en een functie voor privé browsen, waarbij gegevens over de browsinggeschiedenis van de gebruiker niet worden opgeslagen.

Safari 3 ondersteunt alle moderne internetstandaarden. Dit betekent dat gebruikers websites precies kunnen bekijken zoals ze bedoeld zijn, met inbegrip van HTML, CSS, JavaScript, SVG en Java. Software-updates van Safari worden naadloos aangeleverd via Software-update van Apple, dat automatisch controleert of er updates zijn.

Prijzen en verkrijgbaarheid :
De gratis bètaversie van Safari 3 kan met onmiddellijke ingang worden gedownload via www.apple.com/nl/safari. Deze bètaversie is een proefversie met een licentie om de software gedurende een beperkte tijd uit te proberen. De definitieve versie van Safari 3 zal deel uitmaken van Mac OS X versie 10.5 Leopard en is met ingang van oktober beschikbaar als gratis download voor Mac OS X Tiger- en Windows- gebruikers.

Systeemvereisten
Safari 3 voor Mac OS X vereist Mac OS X Tiger 10.4.9 of hoger, minimaal 256 MB geheugen en is geschikt voor elke Intel-Mac en voor Macs met een PowerPC G5-, G4- of G3-processor en ingebouwd FireWire. Safari 3 voor Windows vereist Windows XP of Windows Vista, minimaal 256 MB geheugen en een systeem met minimaal een 500-MHz Intel Pentium-processor.


*De prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte systeemconfiguratie, netwerkverbinding en andere factoren. De tests zijn uitgevoerd op een iMac met een 2,16-GHz Intel Core 2 Duo, Windows XP en 1 GB RAM-geheugen.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Safari, iTunes, SnapBack en FireWire zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --