Benefietgala verplaatst en VLAG omarmd

AMSTELVEEN, 20070528 -- Het benefietgala dat op 11 juni aanstaande gehouden zou worden in Slot Zeist wordt om logistieke en artistieke redenen verplaatst naar een andere locatie. Het diner en de internationale artiesten komen op de huidige locatie niet voldoende tot hun recht bij een zo groot aantal gasten. De organiserende Demo Kitchen Foundation heeft besloten het evenement naar december te verplaatsen.


De vereniging van oud-restaurateurs VLAG laat bij monde van haar voorzitter Fons van Groeningen weten unaniem de doelstellingen van de Foundation te omarmen en het verplaatste gala met kracht te willen ondersteunen.

De Vereniging Les Amis Gastronomique (VLAG) heeft als speerpunt het overdragen van kennis en ervaring. Het naar december verschoven evenement behoudt het thema "Professional-Leerling". Leerlingen van het Nova College vmbo, leerlingen van de hotelschool ROC mbo en de studenten van Rookie, hogeschool INHOLLAND hbo ondersteunen het benefietgala met hun jonge enthousiasme en werklust. Zij worden daarbij begeleid door een sterk team van circa 50 chefs, sommeliers en maîtres uit de Nederlandse tophoreca. De met zorg gekozen scholen onderscheiden zich alle drie door hun zeer praktijkgerichte wijze van opleiden. Ook hier is het weer het doeltreffend overbrengen van kennis en ervaring die de VLAG-leden zo na aan het hart ligt.

Het uiteindelijke doel van de Demo Kitchen Foundation en dit gala is het oprichten van een opleidingscentrum voor educatie en innovatie op het gebied van voedselproductie en voedselveiligheid in ontwikkelingslanden. "Prachtig en uniek dat zoveel branchegenoten samenwerken om dit doel te realiseren", aldus voorzitter Fons van Groeningen van de VLAG, die verder bestaat uit Cees Helder, Joop Braakhekke, Constant Fonk, Paul Stevens, Leo van Eeghem en Kees Boudeling. De exacte datum en locatie van het evenement zullen binnen enkele weken bekend zijn.




Ingezonden persbericht