Gemeente Schiedam


Juni

Aanslagen Hoogheemraadschap van Delfland en kwijtschelding

12 juni 2007

Eind mei 2007 heeft het Hoogheemraadschap van Delfland aanslagen verzonden. Deze aanslagen hebben betrekking op twee heffingen: de Ingezetenenomslag en de Verontreinigingsheffing.

Bij het aanslagbiljet is een formulier gevoegd waarmee bij het hoogheemraadschap kwijtschelding kan worden aangevraagd. Hierbij wordt verwezen naar een eventueel kwijtscheldingsbesluit van de gemeente uit 2006 of 2007, waarvan dan een kopie bij de aanvraag kan worden bijgevoegd en het opnieuw moeten invullen van een kwijtscheldingsformulier voorkomen kan worden.

Naar aanleiding hiervan komen bij de gemeente verzoeken binnen om toezending van een kopie van het gemeentelijke kwijtscheldingsbesluit. Inmiddels beschikt het hoogheemraadschap over de actuele Schiedamse kwijtscheldingsgegevens. U hoeft dus geen kopie meer op te vragen bij de gemeente. U kunt volstaan met het invullen van het kwijtscheldingsformulier dat bij de aanslag van het Hoogheemraadschap van Delfland is gevoegd.

Als u denkt recht te hebben op kwijtschelding van de aanslagen van het hoogheemraadschap, dan kunt u dit binnen vier maanden na dagtekening van het aanslagbiljet aanvragen bij het hoogheemraadschap. Heeft u al kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen, dan kunt u hiernaar verwijzen. Eventueel kunt u een kopie bijvoegen van de kennisgeving Afvalstoffenheffing 2007 (indien u kwijtschelding heeft, staat dat op deze kennisgeving vermeld). Het hoogheemraadschap zet uw aanvraag dan af tegen de door de gemeente verstrekte gegevens.

Voor vragen over kwijtschelding van de aanslagen van het hoogheemraadschap kunt u op werkdagen bellen met telefoonnummer 015 219 21 21.
Meer informatie is te vinden op de website van het hoogheemraadschap: www.hhdelfland.nl.