Gemeente Zoetermeer

Wegwijs op het gemeentehuis

Veertig VMBO leerlingen van het Erasmus College houden zich 12 juni aanstaande een dag bezig met lokale politiek. Gedurende de dag `Wegwijs op het gemeentehuis' bedenken zij concrete plannen met het thema `Samen Leven!'. De plannen worden gepresenteerd vanaf 16.00 uur aan wethouder Muijzers, raadsleden en belangstellenden in de raadzaal van het stadhuis. Voor het beste idee stelt de gemeente EUR 1.250,- beschikbaar.

Het doel van het project `Wegwijs op het gemeentehuis' is jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming en ze het zelf te laten ervaren. De leerlingen voeren gedurende de dag gesprekken met raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen op het gebied van Jongeren beleid. Door de gesprekken kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen om EUR 1250 te besteden goed onderbouwen. In de jeugdgemeenteraadsvergadering adviseren de leerlingen de gemeenteraad over de besteding van dit bedrag. Het project dat de meeste stemmen krijgt wordt door de gemeente uitgevoerd.

Wat is het IPP?

`Wegwijs op het gemeentehuis' is georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en de afdeling Welzijn (Jeugd en Onderwijs) van de gemeente Zoetermeer. Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen.