Gemeente Enschede

Van paintbollcentrum tot tempel der literatuur

Maandag 11 juni startte Akte 3 herbestemming Twense Schouwburg. Alle inwoners én bezoekers aan Enschede kunnen ideeën aanleveren wat er met dit beeldbepalende gebouw moet gebeuren. De Twentse Schouwburg sluit haar deuren en verhuist naar het Muziekkwartier in 2008.

De ideeën kunnen ingeleverd worden via www.enschede.nl. De eerste ideeën zijn binnen. Een promotieteam ging vandaag de straat op en ook dat was aanleiding tot veel discussie. Een paintbollcentrum, een hippe winkel zoals ZARA, een onderwijsinstelling, stayoke hotel en vele andere ideeën werden daar besproken. Of deze ideeën worden ingeleverd, dat wacht de gemeente af.

Iedereen kan tot en met vrijdag 15 juni een eerste idee inleveren in de brainstormronde. Daarna volgt de tweede ronde die duurt tot medio juli.

De Twentse Schouwburg, een beeldbepalende gebouw in het hart van Enschede krijgt een nieuwe bestemming als gevolg van de bouw van het Muziekkwartier dat in 2008 wordt opgeleverd. In de eerste akte van het interactieve planproces waren de professionals aan het woord, in de 2 akte besloot het bestuur tot de kaderstellende regels en nu is het aan de stad om te reageren. Het einde van akte 3 wordt aan het einde van het jaar verwacht.

07-06-12_foto_flyer.jpg

12 juni 2007