Ingezonden persbericht


Met Noddy veilig naar buiten op de Nationale Straatspeeldag 2007

Op woensdagmiddag 13 juni a.s. zullen heel wat kinderen weer een lange neus trekken naar het verkeer. Dan is het Nationale Straatspeeldag, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Heel wat straten zijn voor verkeer afgesloten, zodat kinderen naar hartelust en vooral veilig kunnen spelen. Noddy vraagt graag aandacht voor een veilig verkeer voor de allerkleinsten. Ook voor hen is het belangrijk om veilig onderweg te zijn en veilig buiten te kunnen spelen. Op de Nationale Straatspeeldag zal Noddy daarom zijn steentje hieraan bijdragen. Deelnemers aan de Straatspeeldag maken kans op een bezoek van Noddy. Met Noddy aan hun zijde kunnen ze, met een vrolijke noot, extra aandacht vragen voor de verkeersveiligheid van hun straat. Daarnaast maken deelnemers ook kans op een Noddy-verrassingspakket. Wie mee wil doen met de Straatspeeldag kan zich nog tot 2 mei aanmelden op www.veiligverkeernederland.nl/straatspeeldag.

De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in woonwijken. Door samen met straten uit heel Nederland een front te vormen wordt de aandacht gevraagd van de lokale politiek voor de kwetsbaarheid van kinderen op straat. Afgelopen jaar sloten Veilig Verkeer Nederland en kinderheld Noddy elkaar eerder in de armen en creëerden zij samen een vrolijk boekje met veilig-verkeertips voor de allerkleinsten (Veilig op Weg met Noddy is nog steeds te downloaden via www.veiligverkeernederland.nl). Noddy zet zich ook in 2007 in voor een veilig en kindvriendelijk verkeer.

Opzij voor Noddy...
Noddy rijdt dagelijks in zijn vrolijke autootje door Speelgoedland. Niet gehinderd door al te groot verkeersinzicht stuurt hij zichzelf regelmatig in lastige situaties. Maar hij is ook nog zo klein en het is best moeilijk. Gelukkig is Speelgoedland niet zo erg druk en weet hij zijn vriendjes wel te ontwijken. In de echte wereld ligt dat helaas wel anders. Daarom zet Noddy zich graag in voor een veiliger verkeer voor kleintjes.

Veilig Verkeer Nederland directeur Joop Goos over de samenwerking met Noddy: "Noddy is een eigenzinnig ventje van deze tijd dat jonge kinderen aanspreekt. Door de impulsieve manier waarop Noddy met verkeer omgaat, kunnen kinderen zich helemaal met hem vereenzelvigen. De link met verkeer is wat ons betreft daarmee gelegd. Jonge kinderen in het verkeer staan bij Veilig Verkeer Nederland namelijk hoog op het lijstje. Samen met Noddy zullen wij ons inzetten om jonge kindjes en hun ouders op een leuke manier, goed te informeren over het verkeer."

Meer informatie over de Straatspeeldag: www.veiligverkeernederland.nl/straatspeeldag Meer informatie over Noddy: www.noddy.com



Ingezonden persbericht