Gemeente Voorschoten

Wethouder Kleijweg bezoekt kinderen op Nationale
Straatspeeldag
Uitgebracht op: dinsdag 12 juni 2007

Ook Voorschoten doet op woensdag 13 juni mee aan de Nationale Straatspeeldag. Wethouder M.G.Th. Kleijweg bezoekt op die dag op verschillende plekken in Voorschoten waar vrijwilligers activiteiten voor straatspeeldag op touw hebben gezet. De wethouder bezoekt om 13.30 uur de Alettahof. Om 14.30 uur is zij te vinden in de Nieuw Voordorpstraat. Tot slot gaat zij om 15.30 uur naar de Willem de Zwijgerlaan.

In Voorschoten nemen zon tachtig kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar deel aan de Nationale Straatspeeldag. De organisatie is in handen van veertig vrijwilligers, waaronder diverse ouders.

Nationale Straatspeeldag
Sinds 1994 wordt elk jaar Nationale Straatspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen zonder gevaar naar hartelust op straat kunnen spelen. Elke straat, buurt of school kan meedoen. Door de actie wordt de aandacht gevraagd van de gemeente, omwonenden, en voorbijgangers voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Bovendien doet de straatspeeldag een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen.

Voorschotense initiatiefnemers
De Voorschotense deelname aan de Nationale Straatspeeldag is een initiatief van buurthuis Vlietwijk, Stichting Vlietwijkbelangen en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.


- einde bericht -