Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden

Afbeelding bij bericht

Deze week zijn en worden verschillende onderhoudswerkzaamheden aan wegen in de gemeente Barneveld uitgevoerd. Afgelopen maandag en dinsdag zijn op verschillende asfaltwegen oppervlaktebehandelingen aangebracht. In de loop van de jaren vertoont een asfaltconstructie, onder invloed van de tijd, weersomstandigheden (warmte, koude), indringing van strooizout, etc. schade. Door op tijd een oppervlakbehandeling aan te brengen, wordt de asfaltconstructie beschermd tegen dit soort invloeden waardoor de levensduur wordt verlengd.

Asfaltreparaties
Door het vernieuwen van rioolaansluitingen en nutsvoorzieningen zijn in de afgelopen periode op veel weggedeelten zogenoemde lasgaten en sleuven in het asfalt aangebracht. Deze herkent u doordat in de weg een stuk asfalt is vervangen door klinkers. Vanaf dinsdag 12 juni 2007 verwijdert de firma Bruil-Ede in opdracht van de gemeente deze klinkers en brengt daarvoor nieuw asfalt aan.

Daarnaast wordt een aantal beschadigingen in het asfalt hersteld. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden worden noodzakelijke verkeersmaatregelen genomen. In sommige gevallen wordt volstaan met een wegversmalling, maar soms moet een weggedeelte worden afgesloten.

In de periode van 12 tot 14 juni 2007 wordt onder andere ook gewerkt aan:

Nieuwe Markt
Tussen de Gasthuisstraat en de Markthal wordt deze weg een aantal uren afgesloten omdat een klinkerstrook ter hoogte van de apotheek over de volle breedte van de weg wordt verwijderd en van nieuw asfalt wordt voorzien.

Wencopperweg-Kapweg
Op de kruising van deze wegen moet het asfalt worden vernieuwd. De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de bestaande verharding en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag.

Tijdens de uitvoering is doorgaand verkeer over de Wencopperweg niet mogelijk. Het verkeer kan gebruik maken van een omleiding via de Plaggenweg Garderbroekerweg Veluweweg v.v. De aanwonenden zijn wel bereikbaar.

Essenerweg tussen de Veluweweg en Laageinderweg Ter hoogte van de Essenerweg 15 en de Essenerweg 53 worden asfaltreparaties uitgevoerd. Tijdens de uitvoering wordt dit weggedeelte geheel afgesloten voor het verkeer.

Garderbroekerweg tussen de Blotekamperweg en Lange Zuiderweg Op dit wegvak wordt een asfaltreparatie uitgevoerd. Het verkeer wordt omgeleid via de Lange Zuiderweg en de Brugveenseweg.

Voor alle werkzaamheden geldt dat de uitvoering afhankelijk is van de weersomstandigheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. van der Bij van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, telefoon (0342) 495504.
Mutatiedatum 13/06/2007