Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Boezemvriend voor Evert Jan van den Berg

Deelraadsvoorzitter Gerard Schuiling reikte vorige week de deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend uit aan de 67-jarige Evert Jan van den Berg, voorzitter van de Bewonersvereniging Kralingen-Oost.

De deelgemeentelijke onderscheiding De Boezemvriend, een legpenning, symboliseert enerzijds de inzet, het vertrouwen, de geliefdheid en de vriendschap met de samenleving in de deelgemeente. Anderzijds staat de naam van de rivier De Boezem symbool voor het groene lint, dat de hechte band tussen Kralingen en Crooswijk vormt.

Evert Jan van den Berg is al jaren voorzitter van de bewonersvereniging en krijgt van de bewoners veel waardering voor zijn tomeloze inzet. Niet alleen heeft hij oog voor Kralingen-Oost, maar ook voor de grootstedelijke problemen van Rotterdam. Hij was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van het stedelijk platform De Samenwerkende Bewonersvereniging Rotterdam. Gerard Schuiling zei veel waardering te hebben voor de inzet van voorzitter Evert Jan van den Berg, die met zijn vereniging niet alleen de deelgemeente scherp houdt, maar ook het stadsbestuur.