Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 13-06-2007

Voorzichtigheid geboden
De politie heeft de afgelopen dagen uit meerdere plaatsen in Drenthe meldingen gekregen over (buitenlandse) personen die op straat en aan huis gouden sieraden te koop aanbieden. Volgens de verkopers gaat het hier om zogenaamd Romagoud. De kans is echter groot dat het vergulde sieraden zijn en dat men wordt opgelicht. Voorzichtigheid is dus geboden.

Wielrenner ernstig gewond
GASSELTE Bij een valpartij op de Julianalaan in Gasselte raakte maandag aan het eind van de middag een 45 jr. inwoner van Stadskanaal ernstig gewond. Voorbijgangers vonden de man liggend op straat, in een plas bloed. Een ambulance en de traumaheli kwamen ter plaatse. De man is onbekend (hoofd)letsel in de heli overgebracht naar het UMC Groningen. Over zijn toestand is verder niets bekend. Mogelijk is de man op zijn racefiets ten val gekomen door een hobbel in de weg. Duidelijkheid hierover is er echter nog niet. Het sporenonderzoek heeft in ieder geval geen enkele aanwijzing opgeleverd dat er bij het ongeval een ander voertuigen betrokken is geweest. De fietser droeg geen helm. (07-148977)

Auto over de kop door verkeerde reactie
EMMEN Op de N34 ter hoogte van de afslag Emmen-zuid vloog woensdagmiddag een auto over de kop. De 24 jr. bestuurder uit Musselkanaal bleef ongedeerd. Zijn 32 jr. passagier uit Valthermond raakte licht gewond. Volgens de bestuurder lette hij niet goed op en schrok van een auto die voor hem reed. Zijn reactie bestond uit remmen en een ruk aan het stuur geven. Het gevolg was dat de auto in de rechterberm belandde en over de kop sloeg. De auto kwam onder in een sloot tot stilstand. De passagier is per ambulance overgebracht naar het Emmer ziekenhuis.

Politie vordert rijbewijs in
RODERWOLDE De politie vorderde in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs in van een 30 jr. inwoner van Leek. De man reed als beginnend bestuurder met zijn auto over de Hoofdstraat in Roderwolde. Hij had gedronken. De ademanalyse gaf aan dat hij ongeveer 7,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (1,5 promille).

Zitmaaier uit schuur gestolen
BUINERVEEN Uit een aan een woning gebouwde schuur aan de Noorderstraat in Buinerveen is in de nacht van maandag op dinsdag een Husqvarna zitmaaier gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren. De zitmaaier is de schuur uitgeduwd en waarschijnlijk via een grasveld naast de woning naar een zandweg geduwd en daar op een aanhanger of in een bestelbus geladen. (07-149232)

Winkeldief
EMMEN Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen betrapten dinsdagmiddag een 43 jr. man uit die plaats die de winkel verliet zonder een bril t.w.v. 198,- af te rekenen. De man is overgedragen aan de politie. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie controleert
Tussen Assen en De Punt en rondom Dwingeloo controleerde de politie dinsdag vissers die langs meerdere wateren zaten te vissen. Het was rustig aan het water. Van de 15 gecontroleerde vissers had één geen vispas. Hij kreeg een proces-verbaal.

KLAZIENAVEEN Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Langestraat in Klazienaveen bekeurde de politie dinsdagmorgen tien automobilisten voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid op deze weg binnen de bebouwde kom bedroeg 90 km/uur. Verder werden twee bestuurders bekeurd, één voor het rijden zonder autogordel en de ander omdat de APK van zijn auto verlopen was.

M.i.v. deze week plaatst politie Drenthe nog één keer per dag politieberichten op deze site. De berichten worden elke ochtend geplaatst waarbij gestreefd wordt naar plaatsing voor 11.00 uur.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.