Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 13 juni 2007.

ETC Pluz tekent licentie-distributieovereenkomst met Norman/SHARK

Norman/SHARK en ETC Pluz gaan naast boxed products nu ook met elkaar in zee op het gebied van corporate licenties Norman Virus Control en Norman Email Security oplossingen.

Onlangs is Norman/SHARK een distributiecontract aangegaan met ETC Pluz uit Bodegraven. Naast het leveren van de bekende boxed products gaat ETC Pluz zich ook bezig houden met de verkoop van corporate licenties. ETC Pluz heeft al een jarenlange ervaring en expertise opgebouwd als distributeur van licenties en omarmt de overeenkomst van Norman/SHARK dan ook van harte.

Norman bekleedt binnen de miljoenenmarkt voor antivirus oplossingen momenteel een top 5 positie als aanbieder van security oplossingen. Daarnaast is Norman/SHARK gefocust op functionaliteit expansie middels security oplossingen waardoor de aandacht op een turbulente markt gewaarborgd is. Norman/SHARK's doelstelling is om middels focuspartners door te dringen in het hogere MKB segment, en de onderkant van de Enterprise markt. Met de juiste partners gaat Norman deze doelstelling binnenhalen.

Marc Beers is als Product Manager van ETC Pluz geïnteresseerd in een stabiel Anti Virus product. "Onze resellers willen, buiten het leveren van een kwaliteitsproduct, ook nog een goede marge verdienen. De reacties van onze resellers zijn dusdanig positief dat wij onlangs als distributeur van Norman naast de retail suites ook zijn gecertificeerd om de Norman Zakelijke oplossingen te verkopen. Hiervoor zijn twee Norman Product specialisten opgeleid. Wij zijn nu ook in staat om op basis van gedegen kennis de eerstelijns support op commercieel/technisch vlak te leveren aan onze partners."

"ETC Pluz hebben wij ervaren als een zeer service gerichte organisatie", aldus Jan Peters dealermanager van Norman/SHARK. "Omdat bij ons de nadruk ligt op de (SandBox) technologie van Norman Virus Control en de uitstekende service is een samenwerking met een distributeur die hierop de focus kan en wil leggen en ons reseller concept kan vertalen naar de markt van groot belang."

"Als partners bijvoorbeeld ook aan de verlengingen van afgesloten retailcontracten wederkerende marge kunnen verdienen, is het belangrijk dat de distributeur dit goed communiceert en e.e.a. hiervoor in goed de banen leidt. Een partij als ETC Pluz die doet wat ze zegt past perfect bij hetgeen Norman/SHARK met haar service/verkoop model wil bereiken!" aldus Jan Peters dealermanager van Norman/SHARK.

Over Norman/SHARK
Norman is de fabrikant van de anti-virus software Norman Virus Control (NVC). Inmiddels is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman is niet alleen gespecialiseerd in anti-virussoftware, het portfolio omvat ook firewall, antispam en antispyware software. Norman onderscheidt zich door een groot serviceapparaat en een zeer deskundige helpdesk. Zo kan Norman de partners én de eindgebruikers ondersteunen met een inmiddels spreekwoordelijk geworden service én hen van dienst zijn met relevante nieuwe informatie en updates. www.norman.nl

Over ETC Pluz
ETC Pluz - onderdeel van SCH - is ICT-distributeur van een breed en diep assortiment producten en diensten op het gebied van automatisering. ETC Pluz richt zich met name op het leveren van toegevoegde waarde aan haar business partners, die daarmee in staat zijn hun klanten een compleet pakket aan oplossingen te bieden. Met haar kennis en expertise biedt ETC Pluz resellers ondersteuning op het gebied van onder meer financial services, leasing en rental services, advisering, opleiding en training. ETC Pluz is in staat vrijwel de gehele ICT-markt te bedienen met haar complete range A-merk producten en het uitgebreide dienstenpakket op basis van one-stop-shopping. ETC Pluz beschikt over een uniek Enterprise Solution Centre, waar eindgebruikers als gast van hun reseller bijvoorbeeld eigen data met de oplossing van de reseller in een geavanceerde omgeving kunnen testen of tunen of aan hen kunnen laten demonstreren. Het hoofdkantoor van ETC Pluz is gevestigd in Bodegraven. Meer informatie is te vinden op www.etcpluz.nl

Meer informatie voor de pers:
Norman/SHARK B.V.
Jan Peters,
Postbus 159,
2130 AD Hoofddorp
Tel.: *31 (0)23 - 78 90 233
Fax: *31 (0)23 - 56 13 165
sales@norman.nl
www.norman.nl