VVD


13-6-2007

VVD stelt vragen over verscherpt toezicht veiligheid Zeeland

Nederland is ingedeeld in 25 veiligheidsregio's. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de veiligheidsregio Zeeland op 8 juni per direct onder verscherpt toezicht gesteld.

In een ANP-bericht staat dat de oorzaak hiervan ligt in een personeelstekort bij de geneeskundige hulpverlening. Hierdoor zou deze bij ongevallen en rampen in dit gebied niet gegarandeerd zijn.

VVD-woordvoerder Laetitia Griffith: "Juist ook gezien een aantal risicovolle objecten in Zeeland, waaronder de Westerscheldetunnel, is dit bericht verontrustend. Het is van zeer groot belang dat de hulpverlening bij rampen en ongevallen optimaal gewaarborgd is."

Laetitia Griffith en Edith Schippers hebben daarom vragen gesteld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid. Zij willen weten of dit bericht klopt, wat de achtergrond hiervan is en welke maatregelen getroffen worden om de hulpverlening te verbeteren. Verder gaat hun aandacht uiteraard ook uit naar de andere veiligheidsregio's en willen zij weten hoe het daar staat met geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen.

13 juni 2007

Laetitia Griffith: l.griffith@tweedekamer.nl
Edith Schippers: edithschippers@tweedekamer.nl