Gemeente Arnhem

Meer toeristen komen naar Arnhem (13 juni 2007) Na daling in 2005 flinke stijging naar 1,7 miljoen bezoekers in 2006 Arnhem heeft in 2006 een kleine 1,7 miljoen toeristen getrokken: dat zijn er 125.000 méér dan in het jaar ervoor. Daarmee heeft het aantal vakantiegangers in Arnhem zich behoorlijk hersteld, al ligt het nog ruim 70.000 bezoekers lager dan in het jaar 2003. Dit blijkt uit het Continu Vakantie Onderzoek, dat het NIPO sinds enkele jaren uitvoert in de twaalf grote toeristencentra in ons land. Na de vier grootste steden en Den Bosch is Arnhem de zesde toeristenstad van Nederland, vóór Apeldoorn, Groningen, Maastricht en Breda.

Toeristen en dagrecreanten komen wel minder vaak naar Arnhem dan in 2003. Toen lag het aantal bezoeken nog iets boven de vijf miljoen, nu op minder dan 4,2 miljoen. Ten opzichte van 2005 heeft zich hier een zeer lichte verbetering voorgedaan.
Vrijwel alle toeristensteden hebben tussen 2003 en 2006 te kampen gehad met dalende bezoekerstallen.

Arnhem verwacht haar toeristische aantrekkingskracht te vergroten met de komst van het Arnhems Uitburo, begin september, de opening van het Infopunt Slag om Arnhem bij de John Frostbrug, en de herinrichting van de VVV-post in het stationsgebied. De campagne Made in , waarvan spotjes te zien zijn in het STER-blok, versterkt de landelijke naamsbekendheid van Arnhem als toeristische en recreatieve verblijfs- en uitgaansstad. Ook zit er een constante groei in het aantal en de kwaliteit van de culturele en publieksevenementen in Arnhem.

"Wij bieden toeristen steeds meer voorzieningen en activiteiten in en rond de stad Arnhem. Ook de voortdurende verbetering van de binnenstad maakt Arnhem steeds aantrekkelijker. Nu zijn we de zesde toeristenstad en de zesde evenementenstad van Nederland. Dat is mooi, maar we gaan voor nóg beter", zegt wethouder Economische Zaken Rita Weeda.