Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Drankrijder op gestolen brommer                 |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (13/06) op de Sonnenbergstraat een 40-jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden die onder invloed van alcohol was. De brommer waarop hij reed bleek op 1 juni in Apeldoorn te zijn ontvreemd. Bij nader onderzoek bleek de man een veelpleger. Hij wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis.

De politie zag de man woensdagmoren vroeg rond 01.00 uur op de Voorsterallee rijden en bij het zien van de politie ging hij er vandoor, maar kon op de Sonnenbergstraat worden aangehouden. De politie constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6 en werd voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Warnsveld - Meisjes mishandeld na verkeersconflict        |
Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag (12/06) op het Kerkpad een 14-jarig meisje uit Brummen en een 15-jarig meisje uit Voorst mishandeld.

De meisjes stonden met nog een ander meisje op het bruggetje te praten toen een echtpaar langs kwam fietsen. Er viel een opmerking of de meisjes aan de kant konden gaan. Na een woordenwisseling mishandelde de man de meisjes en bij nadering van voetgangers gingen de man en de vrouw er vandoor. De politie vraagt de man en de vrouw om zich te melden. Ook getuigen wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

|     |Brummen - Proces-verbaal voor stelen bord                 |
De politie heeft maandag (11/06) een 19-jarige man uit Brummen een proces-verbaal gegeven voor het stelen van een straatnaambord van de Zutphensestraat.

De politie kreeg zondag (10/06) uur melding dat er een jongen dronken op het fietspad van de Zutphensestraat zou liggen. De politie trof vier jongemannen aan met in hun bezit een gestolen straatnaambord. Onderzoek wees uit dat de 19-jarige verdachte het bord van een paal had gehaald. De politie hield de jongen aan en gaf hem een proces-verbaal wegens diefstal van het straatnaambord.

|     |Eefde - Pinpasfraude na truc met autopech                 |
Twee nog onbekende personen hebben zondag(10/06) in een woning in Eefde de pinpas van een 79-jarige man gestolen en later telefonisch de pincode verstrekt. Inmiddels is een fors bedrag van zijn bankrekening gepind.

Twee mannen kwamen rond 16.00 uur aan de deur met de mededeling dat zij pech met hun auto hadden. De auto stond met geopende motorkap op de Almenseweg (Eefde - Almen)

De bewoner en zijn vrouw liepen met de mannen mee naar buiten om hulp te bieden en in de tussentijd is zijn pas uit de woning gestolen. Een zogenaamde medewerker van een bank belde later op en zei dat er een nieuw pasje in de maak was was en dat de man zijn pincode moest afgeven. Hij gaf de code en later bleek een fors bedrag te zijn gepind. De politie waarschuwt om nooit de pinpas af te geven en verzoekt getuigen die zondagmiddag rond 16.00 uur op de Almenseweg een auto hebben zien staan met geopende motorkap te bellen via 0900-8844.

|     |Brummen - Joods monument vernield - Viertal aangehouden   |
De politie heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van vernieling van het Joods monument in Tuinstraat in Brummen.

Het viertal werd vrijdagavond (8/6) rond 22.30 uur, kort na een melding van de vernieling van het monument, aangetroffen in de Schoolstraat in Brummen.

Het betrof een 23-jarige man uit Brummen, een 21-jarige vrouw uit Noordwijk, een 25-jarige man uit Leeuwarden en een 26-jarige man uit Tiel.

De verdachten zijn door de politie overgebracht naar het politiebureau en uitvoerig verhoord. De 23-jarige man uit Brummen bekende het monument te hebben vernield. De anderen zouden aan de vernieling niet hebben deelgenomen. Uit het onderzoek is niet komen vast te staan, dat de vernieling een gerichte actie was tegen het Joods monument. De verdachten zijn na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De officier van justitie beslist over de verdere vervolging. Naar verwachting de schade op de verdachte worden verhaald.

Einde berichten


---


---


---

---- --