Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 13 juni 2007

Persbericht

Raad De Wolden stelt verordening burgerinitiatief vast

Tijdens de raadsvergadering op 31 mei jl. is de verordening burgerinitiatief vastgesteld. Met de verordening op het burgerinitiatief is geregeld dat inwoners van De Wolden onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad kunnen zetten. Hierbij kan men denken aan concrete voorstellen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen. Maar ook onderwerpen waarvan de indieners willen dat de gemeenteraad erover in discussie treedt, zijn mogelijk. De gemeenteraad heeft het burgerinitiatief ingevoerd om de inwoners van De Wolden de gelegenheid te geven meer invloed uit te oefenen op de gemeentelijke politiek.

Voorwaarden
Het indienen van een burgerinitiatief is aan een aantal voorwaarden verbonden. Deze staan omschreven in de verordening Burgerinitiatief. De belangrijkste vereisten op een rij: . de initiatiefnemer woont in de gemeente De Wolden en is 16 jaar of ouder; . het verzoek wordt ondersteund door tenminste 25 inwoners van 16 jaar en ouder; . de gemeenteraad heeft bevoegdheden ten aanzien van het onderwerp; . het verzoek, met handtekeningen, wordt op een hiervoor bestemd formulier schriftelijk ingediend bij de burgemeester.

Als het ingediende voorstel voldoet aan de vereisten dan wordt het voorstel op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. De initiatiefnemer wordt uitgenodigd voor deze raadsvergadering. Hier kan men het voorstel toelichten.

Meer informatie over burgerinitiatief
De gemeenteraad spreekt de hoop uit dat veel mensen hun ideeën en initiatieven op deze wijze kenbaar maken. Het speciale formulier en nadere informatie over het burgerinitiatief kunnen inwoners verkrijgen bij de griffier mevrouw J. Gehrke (griffier@dewolden.nl) of kijk op de website www.dewolden.nl.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden