Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/06)

OOSTERHOUT NB, 13 juni 2007

Koerier overvallen, politie zoekt getuigen

OOSTERHOUT: Woensdagochtend 13 juni vroeg, rond 03.30 uur, is op de kruising van de Tempelierstraat en de Van Oldeneellaan een 20-jarige man uit Den Haag overvallen. De man was bezig met
koerierswerkzaamheden en liet op de eerder genoemde kruising een voetganger voorgaan. Deze voetganger rende plotseling naar de bestelauto van de koerier, trok hem uit de bus en eiste geld. De twee raakten met elkaar in gevecht waarbij het slachtoffer enkele klappen kreeg. Daarna ging de overvaller er, zonder buit, te voet vandoor in de richting van het Slotjesveld. De overvaller was een blanke, jonge man.

De politie is een onderzoek gestart en kan daarbij uiteraard ook de hulp van het publiek gebruiken. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Tempelierstraat, mensen die de twee mannen hebben zien vechten op de kruising of de verdachte na de vechtpartij hebben zien weglopen in de richting van het Slotjesveld, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Oosterhout, via 0900-8844.

Het is ook mogelijk om anoniem in formatie te verstrekken via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Dinsdag 12 juni is tussen 16.30 uur en 19.40 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Havenweg. Er bleek een roldeur vernield te zijn om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit een kluis. De politie is een onderzoek gestart en zoekt onder andere naar bruikbare dadersporen.

Boete van 480,- voor aanrijding onder invloed

GILZE: In de nacht van dinsdag 12 juni op woensdag 13 juni rond 01.00 uur vond onderaan de afrit van de A58, op de Langenbergseweg, een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De veroorzaker van de aanrijding, een 58-jarige inwoner van Frankrijk, was bij Gilze de A58 afgereden. De man stopte onder aan de afrit bij de stopstreep. Toen hij weer wilde optrekken, zag hij een automobilist (nadere gegevens onbekend red.), die op de Langenbergseweg reed, over het hoofd. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en raakten daarbij beschadigd. De bestuurder van de auto die op de Langenbergseweg reed, klaagde over nekpijn en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

De Fransman bleek onder invloed van alcohol te zijn en is aangehouden. Op het bureau moest hij een ademanalyse afleggen, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 455 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarna namen agenten contact op met Justitie om te overleggen wat er met de verkeersovertreder moest gebeuren. Na overleg werd besloten de man een boete van 480,- op te leggen en een rijverbod van vier uur.

Vrouw aangehouden op grond van Opiumwet

GILZE: Bij de politie kwam dinsdag kort voor 17.30 uur een melding binnen over een verwarde vrouw, die voor overlast zou zorgen bij vliegbasis Gilze-Rijen. De vrouw zou bij de toegangspoort rondhangen en proberen op de vliegbasis te komen.
Ter plaatse trof de politie in een weiland een vrouw aan die verward overkwam. De vrouw toonde op de vraag van de politie direct een gripzakje met daarin een gebruikershoeveelheid harddrugs. Daarop is ze aangehouden op grond van de Opiumwet.
De vrouw, een 37-jarige Bredase, moest mee naar het politiebureau en deed daar afstand van het zakje drugs, dat amfetamine bevatte. Ze heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer