Gemeente Vlaardingen


Gratis theatervoorstellingen in Holy

13 juni 2007

Twaalf bewoners van de Vlaardingse wijk Holy spelen later deze maand in een door henzelf gecomponeerd muziektheaterstuk. In het stuk, getiteld 'BOX', praten en rappen zij over geweld, discriminatie en andere problemen in hun eigen wijk. Het project is een initatief van Het Bureau Welzijnsprojecten, dat wordt ondersteund door de gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen.

Thema: generatiekloof
Een belangrijk thema in het stuk is de generatiekloof. In de wijk is soms sprake van spanningen tussen jongeren en volwassenen, mede door een gebrek aan contact. Aan 'BOX' doen jongeren én ouderen mee. Zo tonen ze aan dat samenwerking wel goed mogelijk is en dat gezamenlijk oplossingen te vinden zijn voor de problemen.

Wijkbewoners acteurs
Het stuk is tot stand gekomen via workshops van regisseur Bernard Boode en muzikaal begeleider Atta de Tolk, waar bewoners hun ideeën konden inbrengen. Dit heeft geresulteerd in een dynamisch muziektheaterstuk, waarin zang, rap, dans en toneel verwerkt zijn. De wijkbewoners zijn zelf de acteurs.

Voorstellingen:

* vrijdag 22 juni in Wijkcentrum Holy (Aristide Briandring 90)
* donderdag 28 juni in Partycentrum Middelhuyse (Koninginnelaan 403)
* vrijdag 6 juli in Winkelcentrum Holiërhoek (Reigerlaan)

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur.