Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 13-06-07

TILBURG, 13 juni 2007

Drie kwekerijen geruimd tijdens hennepactie

TILBURG: De politie heeft vandaag in drie woningen hennepkwekerijen geruimd. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kwam de panden mede door meldingen aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) op het spoor.

Op een zoldertje van een pand aan de Nieuwstraat stonden 146 planten. In een woning aan de Ringbaan Oost werden 215 planten aangetroffen. In beide gevallen werd de stroom buiten de meter om afgetapt. Verder stootte de politie tijdens een rechercheonderzoek in een woning in de wijk Reeshof nog op een kleine kwekerij met circa 70 planten. De politie werd tijdens de actie zoals gebruikelijk ondersteund door een sleutelspecialist, twee medewerkers van Essent en vier medewerkers van het BAT team (Brabants Afval team).

De politie ruimt wekelijks gepland en ongepland hennepkwekerijen. Deze plantages leveren immers vaak stankoverlast op en zijn dikwijls brandgevaarlijk. Ook signaleert de politie een relatie tussen deze teelt en de georganiseerde misdaad, zo worden regelmatig kwekerijen geript.

Twee verdachten aangehouden na mishandeling

TILBURG: De politie heeft gistermiddag een 22-jarige Tilburger en zijn 23 jarige vriendin aangehouden omdat zij verdacht worden van het mishandelen van de 20-jarige ex vriendin van de 22-jarige Tilburger.

Het incident speelde zich af in en bij de woning van het slachtoffer in de wijk Armhoef. De dames waren elkaar na een aantal vervelende telefoontjes en SMSsjes over en weer in de haren gevlogen. De 22 jarige verdachte hield tijdens de ruzie zijn ex-vriendin vast terwijl zijn huidige vriendin haar drie maal met haar vuisten hard in het gezicht sloeg. Het slachtoffer verklaarde dit en toonde daarbij de verwondingen in haar gezicht die zij had opgelopen. De vrouwelijke verdachte verklaarde dat haar opponent begonnen was door flink aan haar haren te trekken.

De verdachten werden in de loop van de avond vrijgelaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tilburger aangehouden na bedreiging oudere broer

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.00 uur in de wijk Goirke een 18-jarige Tilburger aangehouden die tijdens een ruzie in de ouderlijke woning zijn broer dreigde in elkaar te slaan had. Hij deed dit in bijzijn van de politie en werd aangehouden.

De verdachte had de hele nacht al, kennelijk terwijl hij onder invloed was van alcohol en softdrugs, zich thuis onbehoorlijk gedragen. Zijn jongere broer werd zo bang van zijn agressieve gedrag dat die het huis uitvluchtte. Zijn oudere broer achtervolgd hem, maar kwam uiteindelijk toch naar huis. De dreigementen in het bijzijn van de agenten waren de bekende druppelwaarna hij werd gearresteerd. De jongen verklaarde dat hij door alcoholgebruik snel agressief wordt. Hij had veel spijt van zijn gedrag en zou zijn leven beteren.

110 bekeuringen tijdens grote verkeerscontrole

TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad heeft samen met het Verkeershavingsteam en de Noodhulp met 12 agenten vandaag tussen 07.30 en 14.30 uur op de Ringbaan Zuid (t.h.v. de Saab garage) en de Bisschop Zwijsenstraat. De dienders schreven in totaal 110 bekeuringen uit. Dit was onder meer voor het niet dragen van de autogordels (35) en overtreding van de maximumsnelheid (25). Ook werden twee automobilisten bekeurd die hun ruiten hadden voorzien van blinderingsfolie. Verder maakten de agenten gebruik van speciale scanapparatuur waarmee alle kentekens van passerende autos werden uitgelezen. Dit leverde de inbeslagname van één voertuig op waarvan het kenteken vervallen was. Ook was er geen geldige APK en geen verzekering op de auto afgesloten.

Politie onderzoekt brandstichting .

TILBURG: De politie is een onderzoek gestart naar een brandstichting die vannacht omstreeks 00.15 uur heeft plaats gevonden bij een woning aan de Wagenaarstraat. Vermoedelijk is een brandend voorwerp door de brievenbus naar binnen gegooid. De brandweer die de voordeur moest beschadigen om snel naar binnen te komen kon het brandje snel blussen. Wel is er lichte rook- en roetschade. De politie gaat uit van opzet en onderzoekt de zaak. Er is aangifte gedaan door de benadeelde.

Auteur: Willem van Hooijdonk