Gemeente Spijkenisse


Bezoek van `over de rivier'

13 juni 2007

Bezoek Oud Beijerland
Vrijdag 8 juni 2007 bracht het college van Oud-Beijerland, vergezeld door raadsleden en ambtenaren, een bezoek aan Spijkenisse. Heel toepasselijk kwam het gezelschap met de veerboot De Werkendam aan in de haven want Oud-Beijerland is voor veel mensen `over de rivier' en dan kom je er niet zo snel.

Het was naast een hernieuwde kennismaking ook een informatief bezoek. Burgemeester Salet en de wethouders 't Hart en Mourik ontvingen de gasten bij de haven. Gert-Jan 't Hart nam de bezoekers mee voor een wandeling door het centrum. De brug bij het Uitplein was net open zodat ook de nieuwe winkels aan de Breestoep leuk in de loop lagen.

Men was zichtbaar onder de indruk van het nieuwe centrum. Het beeld dat men had van Spijkenisse werd drastisch bijgesteld. In het stadhuis volgde daarna een korte uitleg van de noodzaak tot de centrumontwikkelingen.

Ook het plan De Elementen kreeg de nodige aandacht. Met busjes werd een bezoek gebracht aan de saneringlocatie en het verkooppunt op de dijk. Met een hapje en een drankje was het tot besluit nog een gezellig informeel samenzijn. Op de boot in het warme zonnetje en maar net op tijd voor het dreigende onweer kwam het gezelschap weer in Oud-Beijerland aan.