Ingezonden persbericht


Amsterdam verwelkomt touringcarchauffeurs

Amsterdam is een charme-offensief begonnen richting touringcarchauffeurs in binnen- en buitenland, nu de stad door alle bouwactiviteiten tijdelijk moeilijker toegankelijk is voor touringcars. In opdracht van Economische Zaken Amsterdam en op verzoek van het toeristisch bedrijfsleven heeft Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een welkomstfolder ontwikkeld voor touringcarondernemers om hen duidelijk te maken dat ze meer dan welkom blijven in Amsterdam. De folder is een aanvulling op de reeds bestaande publicatie Amsterdam met de Touringcar. Amsterdam hoopt met de nieuwe folder te bereiken dat touringcar-ondernemers meer begrip krijgen voor de tijdelijke overlast en daarom graag naar Amsterdam zullen blijven komen.

Amsterdam blijft bereikbaar

De folder laat zien waarom de bouwactiviteiten nodig zijn en hoe mooi Amsterdam er over een paar jaar zal uitzien. De grootste bouwprojecten worden getoond met foto's en toekomstimpressies, en de tijdelijke gevolgen van deze activiteiten voor de bereikbaarheid. De folder bevat tevens actuele informatie over aanpassingen in de touringcar-plattegrond die deel uit maakt van Amsterdam met de touringcar 2006-2007.

De welkomstfolder is verschenen in het Nederlands, Engels en Duits en heeft een oplage van 100.000 exemplaren. ATCB distribueert de folder in binnen-en buitenland via inserts in vaktijdschriften, op beurzen, direct mailings naar busreisorganisaties en via toeristische locaties in Amsterdam en omgeving. Zowel de welkomstfolder als Amsterdam met de touringcar 2006-2007 kunnen worden besteld via marketing@atcb.nl.

Communicatie & Media Services

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau

T + 31 (0)20 551 25 31

F + 31 (0)20 625 28 69

Postbus 3901

1001 AS Amsterdam

Bezoekadres: De Ruyterkade 5

2007: Amsterdam, Feel the Rhythm - music & dance

www.amsterdammusicdance.com

www.atcb.nl

www.amsterdamtourist.nl

www.amsterdamcongress.nl