Provincie Groningen

Op koers met breedband en ICT-diensten 23 mei 2007

Onder deze titel organiseert het ministerie van Economische Zaken samen met de provincies Drenthe, Friesland en Groningen op donderdag 14 juni een congres. Centraal staat het thema `De kracht van multisectorale samenwerking'. Samen met deelnemers wordt tijdens het congres gekeken naar de mogelijkheden die breedbandnetwerken bieden voor de ontwikkeling en inzet van (innovatieve) ICT-diensten.

In het ochtenddeel wordt dieper ingegaan op het belang van breedband voor maatschappelijke en economische ontwikkeling. Er zijn sprekers namens de provincies en het samenwerkingsplatform Nederland BreedbandLand. Vanuit het ministerie van Economische Zaken worden de landelijke ontwikkelingen toegelicht.

Tijdens het middagdeel staat multisectorale samenwerking centraal in workshops rond de thema's `Valencia & Noord-Nederland', `Ondernemerskracht & innovatie' en `Leefbaarheid & het platteland'.

Het congres wordt speciaal georganiseerd voor organisaties die overwegen om actief aan de slag te gaan met breedbandtoepassingen of hier al een start mee hebben gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om gemeenten, provincies, rijksoverheid, organisaties in sectoren zoals zorg, onderwijs en veiligheid maar ook de creatieve sector, woningcorporaties, parkmanagers van bedrijventerreinen en ondernemers.

Plaats: Hampshire Hotel Plaza Groningen
Inschrijven: www.connectingthedots.nl

23 mei 2007