Gemeente Den Haag

Speeltuin Het Middenveld aan de Exloostraat in de wijk Morgenstond is helemaal opgeknapt. Wethouder Rabin Baldewsingh opent het speelterrein op donderdag 14 juni om 15:30 uur. Park het Middenveld heeft een belangrijke buurtfunctie, van ontmoetingsplaats voor buurtgenoten tot speelterrein. De speeltuin is van groot belang voor deze kinderrijke wijk, maar ze was sterk verouderd. De speeltoestellen voldeden niet meer aan de norm en verkeerden niet in optimale staat. De nieuwe toestellen zijn door de bewoners samen met de kinderen uitgezocht. De speelplek is voor de leeftijdscategorie 3 tot 12 jaar.

Prijsvraag
De kinderen van Nutsschool Morgenstond hebben meegedaan aan een tekenwedstrijd. De opdracht bestond uit het maken van een tekening tegen hondenpoep in de speeltuin. Van de winnende tekening zijn borden gemaakt die bij alle in- en uitgangen van de speelplek komen te hangen. De borden worden tijdens het officiële gedeelte door de kinderen onthuld.

Activiteiten
Na de opening zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen door Stichting Mooi georganiseerd. Alle kinderen kunnen vanaf 16.00 uur een kijkje nemen in de nieuwe speeltuin. Daarnaast kunnen ze zich laten schminken en is er een springkussen aanwezig. Ook kan er gevoetbald worden. Aanmelding voor het toernooi is van 15.00 uur bij speelplek het Middenveld. Wie zin heeft in verkoeling kan iets drinken of een lekker ijsje halen bij de ijscokar.

De financiering van deze opknapactie is gerealiseerd door de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Burgerschap, Vestia Den Haag Zuid-West en de Kopersvereniging Drentse Wijk. De stichting BOOG heeft het gehele proces begeleid en beheert de geldstromen.