Gemeente Amsterdam



Aankondiging

Nieuw Amsterdam in aanbouw: in debat met Tjeerd Herrema

donderdag 14 juni 2007, 20.00 uur in De Rode Hoed

Van klachtwijk naar prachtwijk! Eén van de befaamde slogans van het nieuwe Amsterdamse college. Amsterdam heeft volgens minister Vogelaar vijf 'probleemwijken'. Wethouder Wonen en Verkeer Tjeerd Herrema wil van Noord, Oost, Nieuw West, Bos en Lommer en Zuid-Oost weer prachtwijken maken. Maar de sociale problematiek is niet het enige: de prijzen van woningen in Amsterdam stijgen explosief en de doorstroming is beperkt.

In de zesde bijeenkomst van de succesvolle debattenreeks `Nieuw Amsterdam in aanbouw` debatteert Tjeerd Herrema over zijn plannen voor de aanpak van probleembuurten. De woonwensen van mensen, kleinschaligheid en de kwaliteit van woningen staan daarin centraal. Vertegenwoordigers van wijkorganen, buurtbewoners, opbouwwerkers, buurtregisseurs en deskundigen reageren op de plannen van de wethouder.

Drie probleembuurten worden apart besproken:
Nieuwendam Noord in Noord
Osdorp Midden Noord in Osdorp en de
Indische Buurt in Oost.

Met onder andere:
Olof van de Wal (directeur KEI Stedelijke Ontwikkeling, o.v.) Jeroen Singelenberg (Programma-regisseur SEV) en Dirk Visser (Opbouwwerk Amsterdam Noord). Verder reacties van mensen uit de zaal, onder andere: Christa Brinkhuis ('stadsmarinier Noord') en Michael van der Vlis (oud-wethouder Amsterdam). Jeroen Slot (Dienst Onderzoek en Statistiek) presenteert feiten en cijfers en Marcel Wiegman (Politiek verslaggever Het Parool) draagt een column voor over de wethouder.

De zaal krijgt de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de wethouder.

Gespreksleiding: Ruben Maes.

Organisator: De Rode Hoed i.s.m. Het Parool en Ruben Maes.

Laatste bijeenkomst: 20 juni Job Cohen

Datum: donderdag 14 juni 2007

Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 18.45 uur)

Toegang: gratis, wel graag reserveren

Reserveren: via www.rodehoed.nl, of telefonisch (020) 638 56 06 op werkdagen van 8.30 uur tot 18.00 uur.

---- --