ABVAKABO FNV

Bijeenkomsten over sociaal plan Mesdagkliniek

Op 15 juni vinden er ledenraadplegingen plaats over het sociaal plan voor de Van Mesdagkliniek.

Eind 2006 hebben wij u bericht over het bereikte principe-akkoord over het sociaal plan inzake de verzelfstandiging van de Dr. S. van Mesdagkliniek. De toen aangekondigde ledenraadplegingen zijn uiteindelijk geannuleerd, omdat er nog geen besluit van de minister van Justitie was. Ook speelde het cao-conflict bij Rijk volop.

Obstakels zijn uit de weg

Na maandenlange acties ligt er nu een ondertekende cao Rijk voor 2007 tot 2011. Daarnaast heeft de Minister van Justitie de voorgenomen verzelfstandiging van de kliniek en oprichting van de Stichting Dr. S. van Mesdagkliniek aan het parlement voorgelegd. De procedure bij de Tweede Kamer is op dit moment afgerond.

De recente akkoorden bij de sector GGZ en bij het Rijk hebben ons aanleiding gegeven, deze afspraken nog even met elkaar te vergelijken. In het sociaal plan hebben wij een aanvullende afspraak kunnen maken met de Dienst Justitile Inrichtingen en de nieuwe werkgever. Kort samengevat komt die erop neer, dat wanneer de loonontwikkeling in de sector GGZ in de periode tot 1 januari 2011 beduidend achterblijft bij die van het Rijk (meer dan 1,5 procentpunt verschil), er een herberekening en vergelijking op het individuele medewerkersniveau wordt gemaakt. Als daar een negatief verschil uitrolt, wordt eenmalig een compensatie van het verschil aan de medewerker toegekend.

Bijeenkomsten

Op vrijdag 15 juni 2007 worden er in de Van Mesdagkliniek in twee sessies informatiebijeenkomsten gehouden. Een deel zal worden verzorgd van werkgeverszijde, het tweede deel is gereserveerd voor de vakbonden.

U bent van harte uitgenodigd bij een van de sessies aanwezig zijn.
* Bijeenkomst 1, van 12.00 tot 13.30

* voorlichting door werkgever(s) van 12.00 tot 12.45 uur en door de gezamenlijke vakbonden van 12.45 tot 13.30 uur.


* Bijeenkomst 2, van 14.15 tot 15.45

* voorlichting door werkgever(s) van 14.15 tot 15.00 uur en door gezamenlijke vakbonden van 15.00 tot 15.45 uur.

Uw stem

De stemming over het sociaal plan is voorbehouden aan de leden van de betrokken vakbonden. De stemming vindt schriftelijk plaats. Met het downloadbare stemformulier kunt u uw stem kunt uitbrengen (een papieren exemplaar wordt met de nieuwsbrief verzonden). Zorgt u er s.v.p. voor dat uw stem uiterlijk 22 juni 2007 bij uw bond binnen is.
01-06-2007, Geestelijke gezondheidszorg, Rijk | Meer over: rijk, van